top of page
sigill svart-2.png

" Jag har användning för yogan hela tiden - i alla situationer och alla relationer."Hej Susanne! Berätta lite om dig själv.

Jag heter Susanne Karlfeldt, är 51 år, gift och bor i Huvudsta. Jag har två utflyttade barn och en hemmaboende vovve. Jag arbetar på KI (Karolinska institutet) och Akademiskt specialistcentrum som handläggare inom forskning och utveckling. När jag inte jobbar så är jag gärna i vårt fritidshus, äter och dricker gott med goda vänner och promenerar runt i olika miljöer. Hur ser din "yogaresa" ut? Hur upptäckte du yogan?

Jag upptäckte yogan på riktigt hösten 2015 då jag var volontär på ett barnhem i Thailand, Happy Child Home. De sista två månaderna av den resan yogade jag flera gånger i veckan och var helt inställd på att ta med mig den nya rutinen hem till Sverige. Så blev det tyvärr inte utan jag fortsatte med min vanliga träning som då bestod mestadels av sk cross-fit, gym, styrketräning och löpning. Så såg det ut under några år, men saknaden av yogan började smyga sig på så sakteliga och behovet av någon annan form av träning än den jag höll på med blev mer och mer uppenbar - min kropp och knopp behövde absolut inte högintensiva intervallpass med maxpuls, det var något annat som behövdes. Så jag började köra yoga på gymmet som jag gick på och det var helt ok, men jag kände att jag bara skrapade lite på ytan på något som jag ville ha mycket mer av, så då började sökandet efter en "riktig" yogastudio. Hur hittade du till Little Peace?

En enkel sökning på Google ledde mig direkt till Little Peace. Jag började med ett Happy New och provade nog alla klasser under två veckor och bestämde mig direkt efter det. Den 18 april i år fyllde jag 1 år som yogi på Little Peace och jag har precis inlett mitt andra årsabonnemang. Är det någon klass eller lärare på schemat som du uppskattar lite extra?

Jag går allra mest på vinyasa eftersom tiden 17:30 passar mig bra, och så gillar jag när det blir lite fysiskt utmanande. Och så självklart söndagarna med Yang/Yin - underbart! Något som är riktigt bra med det här upplägget är att jag får möjlighet att yoga för så många olika lärare. Alla är verkligen helt fantastiska och leder klasserna med sina unika personligheter och sitt sätt att lära ut yoga och jag får ta del av all deras kunskap och visdom, otroligt lyxigt! Även om jag verkligen gillar mina dagliga rutiner så skall jag försöka få till lite mer yin och restorative, jag tror att huvudet skulle uppskatta det.

På vilket sätt har du användning för yogan utanför mattan?

Hela tiden! I alla relationer, i alla situationer. Eftersom jag yogar så pass ofta så har jag nära till den sunda yogafilosofin både i kroppen och huvudet, så utan att jag tänker på det i specifika situationer så kan jag reflektera över att jag agerar annorlunda och tänker annorlunda många gånger sedan jag började med yogan. Jag vet att det inte bara är jag själv som uppskattar att jag hittat yogan, jag tror nog att mina familjemedlemmar också är glada för det :).

Slutligen; vad skulle du vilja säga till de som är nyfikna på yoga, men inte vågar börja?

De som känner mig vet redan att om jag, Susanne, kan ta till mig så mycket positivt av yogan så kan vem som helst göra det. Men till de som inte känner mig så vill jag verkligen bara säga att det inte finns något att vara rädd för. Den fantastiska, ödmjuka, prestigelösa, tillåtande, varma sammanhållningen som finns på Little Peace gör att jag känner mig fullkomligt trygg i det jag håller på med, oavsett hur det ser ut i andras ögon. Så vill man ge sig själv något riktigt fint så ger man sig själv en stund på mattan i den här fantastiska underbara shalan.

Kommentare


yotm monday.jpg
Senaste inlägg
Arkiv
Följ oss
  • Instagram Social Icon
  • Facebook Basic Square
bottom of page