top of page
sigill svart-2.png

Juicecleanse och årskort blev min investering efter en tuff sommar. Och vilken avkastning det blev!


Anna är en mamma i 50-årsåldern som jobbar med ekonomi och bor i gamla Råsunda. Hon har gått på yinyoga och hatha på Little Peace under några år, men det var efter den värsta sommaren i hennes liv, 2017, som en spännande förändring verkligen inträffade.

Hej Anna!

Det känns ju lätt att låta dig vara Yogi of the month, eftersom du är här jämt! Du är ju numera en av våra mest dedikerade yogisar. Men så har det ju inte alltid varit, eller hur? Berätta lite om din bakgrund.

Jag har alltid varit en ”duktig flicka” som jobbat mycket och prioriterat alla andra. Jag har under flera år försökt få till det med regelbunden träning, yoga och bra kost men det har alltid kommit något emellan som uppenbarligen är viktigare än jag.

Sommaren 2017 blev den värsta sommaren på flera år genom att jag var tvungen att jobba precis hela sommaren och inte heller fick jag någon sommarsemester. Jag kan lätt säga att jag kände mig helt slut när sommaren var över och det var dags att ta tag i höstterminens aktiviteter. Jag var så trött att jag inte kunde sova och att orka med yoga och regelbunden träning var det inte tal om! Hur sjutton skall jag orka med hösten? tänkte jag, detta kommer sluta med katastrof, att jag blir sjuk eller helt utbränd.

I samband med att skolstart så tittade jag in på Little Peace hemsida och fick syn på något som jag inte sett förut. Kickstarta hösten med morgonyoga och gör en gemensam juice detox tillsammans under tre dagar. Ge dig tid att i lugn och ro fundera på om du lever det liv som du vill leva. Det var som att hela inbjudan talade till mitt trötta och utslitna jag. Efter ett par minuters funderande anmälde jag mig och tänkte kanske kan detta kan vara precis vad jag behöver. Och det var det!

Vad hände under de där dagarna?

Vi träffades varje morgon i tre dagar för stillsam yoga och samtal om vilket liv vi ville leva, samtidigt delades det ut preparerade detox-paket med juice till oss alla tillsammans med instruktioner. Hanna delade också ut en nyttig övning där vi fyllde hur de olika delarna i vårt liv såg ut idag och hur vi önskade att de skulle se ut. Det blev för mig en otroligt nyttig övning och jag insåg att jag var tvungen att göra radikala förändringar! Jag tog tag i det hela, med liv och lust, trots att de två första dagarna kändes lite tunga med en lätt huvudvärk. Det var helt fantastiskt att komma till Little Peace varje morgon och tala om detox, livet i allmänhet och sedan få ett ljuvligt yogapass av Hanna som gav ett sådant välbehövligt lugn och harmoni i kroppen så att jag fullkomligt svävade ut ur rummet efteråt.

Och vad hände tredje dagen?

Dag tre då hände det verkligen något som för mig var helt genomgripande! För det första sov jag som en stock hela natten inför dag tre och jag vaknade och kände mig på ett strålande humör och full av energi. Jag vakande med en känsla i kroppen och ”knoppen” som jag inte känt på flera år. Så det var med vemod jag gick till dag tre med yogan bärandes vetskapen att det var sista dagen. Den dagen talade vi mycket om att det är dag tre som den positiva effekten kommer av en detox och att kroppen börjar svara upp mot all den härliga positiva näring och energi du ger den via kallpressade juice.

Hur kändes det?

Ja, det kändes verkligen dumt att sluta nu tänkte jag och delade det med min yogalärare. Ja, men gör inte det då; sa Hanna, gå in och beställ några dagar till och kör vidare på egen hand. Så den morgonen gick jag hem från yogan fast besluten att jag nog skulle klara tre dagar till i alla fall. Nu när jag äntligen kände att energin flödade i min kropp och i mitt sinne igen! Så jag gick in på Kallpressens hemsida och beställde juicer för tre dagar till. Dröm om min förvåning när telefonen ringde efter 10 minuter och en person i andra änden av luren sa: "Jag vet vem du är”, hur kunde det vara möjligt tänkte jag. Då visade det sig att Christina som tillsammans med sin man driver Kallpressen var min granne. Tänk vad lite man vet om sina grannar och vad de jobbar med.

Ja, det finns många spännande människor bakom dörrarna i Råsunda! Och det är så kul att Little Peace blivit en samlingsplats för så många av dem.

Ja, eller hur! Christina erbjöd sig att ta med leveransen hela vägen hem till mitt kylskåp. Vilken service! Tänka sig att de bodde grannar med mig, det måste vara meningen att jag ska juica lite till tänkte jag glatt. Lite till, ja genom att tänka att jag klarar nog tre dagar till, så juice-fastade jag faktiskt i hela 21 dagar!

Det är ju helt otroligt. Men du tog också in yogan mer i livet, eller hur?

Ja, jag bestämde mig också att nu skulle yogan bli en integrerad del i mitt liv så jag köpte ett årskort på Little Peace och det är den bästa investering i mig själv jag någonsin gjort. Idag tränar yoga fyra-fem gånger i veckan. Jag springer och styrketränar också.

Det här är ju nästan ett halvår sedan. Hur mår du nu?

Jag är starkare, snabbare och mer tillfreds än på många år. Mitt mentala fokus, lugn och livsglädje är på topp och rörligheten, ja, den avundas mina fotbollsspelande pojkar sin 50-åriga mamma. Under denna period har jag också bytt jobb och skapat en ny arbetssituation där jag prioriterar mig själv och min egen hälsa före allt annat - det behövs om man ska orka ta hand om andra.

Sant. Tiden man lägger ner på yogan vinner man ju i skärpa, ork och fokus. Du lägger ju möten runt yogapraktiken, eller hur?

Jag brukar säga att jag numera prioriterar jobbet efter yogan och inte tvärt om. Så tack kära Little Peace för att ni hjälpte mig att orka förändra mitt liv när jag behövde det som mest!

Åh, tack Anna, vi är ju till för alla, men samtidigt är det ju väldigt rolig med er som vi ser ofta på studion och hjälper till att forma LP till den positiva rörelse som den blivit. Vill du tillägga något?

Ja, till alla som läser detta - kunde jag göra en livsstilsförändring med hjälp av yoga så kan du. Det blev precis den knuff jag behövde och yogan och Little Peace kommer nu för alltid vara en del av mitt liv. Och du glöm inte med årskort blir det ju bara billigare ju oftare du går och yogar. Snacka om fantastisk investering i dig själv, vilken avkastning det blivit.

Det där kan man ju tro att vi betalat dig för att säga! Men det har vi inte.

– Nej, det här är min story!

yotm monday.jpg
Senaste inlägg
Arkiv
Följ oss
  • Instagram Social Icon
  • Facebook Basic Square
bottom of page