top of page
sigill svart-2.png

"I början var svett och prestation mitt mål, men nu ser jag yoga som universalmedicin."

Hej Bitte! Du har gått på studion ett bra tag nu. Berätta lite om dig själv.

Jag heter Bitte, är 58 år och bor i Råstahem i ett hus med min man. Vi lever ensamma nu efter att båda sönerna, 23 och 25 år, flyttat hemifrån.

Efter 31 år på Ericsson utbildade jag mig till PT, kostrådgivare, klass instruktör och coach, jobbade som det under 2017 fram tills jag började som kundansvarig och projektledare på Trafikverket där jag jobbat sedan dess. Intresset för träning och coaching finns kvar men nu mest för egen del.

Hur ser din yogaresa ut?


Jag har yogat i ca 25 år, till att börja med poweryoga då prestation och svett var mitt mål, så höll jag på i många år men hittade lugn och avslappning också. Jag ser yoga som universalmedicin. För 7 år sedan åkte jag och en kompis till Zanzibar på en 10 dagars yogaresa då jag kom att uppskatta yinyoga som komplement till Hatha. Men det är på Little Peace som jag hittat yoga på riktigt med yogafilosofi och jag är fantastiskt glad att jag hittat hit.

Hur hittade du till Little Peace?


Det var min sjukgymnast på Idrottskliniken som tipsade.


På vilket sätt drar du nytta av yogan i vardagen?


Yogaandning hjälper mig flera gånger om dagen, att ta ett steg tillbaka och andas istället för att stressa fram ett svar eller handling och att behålla kontakten med mig själv, en härlig känsla när jag väl hittade den. Jag har lugnat ner mig, kan sitta en hel film i soffan och blir inte lika upprörd över småsaker som tidigare, det tror jag jag har yogan att tacka för.

Finns det några klasser du sällan missar och varför?


Tisdagar 17.30 med Hanna, onsdagar med Alex och söndagar med Sudeesh missar jag ogärna. Jag får ofta med mig något tänkvärt som det känns som utmanar mig att tänka nytt och utvecklas som människa.

Slutligen; vad skulle du vilja säga till de som är nyfikna på yoga, men inte vågar börja?


Finns inget att vara rädd för, du är i trygga händer. Känn rädslan och våga ändå och ge inte upp. Låt yoga ta tid.


Comments


yotm monday.jpg
Senaste inlägg
Arkiv
Följ oss
  • Instagram Social Icon
  • Facebook Basic Square
bottom of page