top of page
sigill svart-2.png

"Efter att vi provat några flummiga ställen som inte var i vår stil hittade vi Little Peace. Det ble


Solnabon Alf är 67 år och pensionerad kommunikatör med lite frilansuppdrag under den mörka årstiden. Alf är killen som kom upp vid andra tillfället på studion och sa: "Jag sneglade på den fina Little Peace T-shirten redan första gången, men tänkte att man kanske ska vänta med att köpa tröjan tills man är lite mer inne i klubben. Nu är det andra gången, så nu köper jag den!" En nybörjarjaryogi som blev smittad av Little Peace-glädjen från första stund.

Hej Alf!

Du hänger ju på Little Peace på Måndagar, där du går Senioryogan tillsammans med din fru, Ingela, och några andra sköna seniorer. Vad gör du när du inte yogar?

En stor del av mina dagar går åt till att gå, lunka, löpa på landremsan mellan Brunnsviken, Värtan och Edsviken. Det är Rufus, en ung och energisk labradoodle som drar ut mig för motion, lek och träning. Annars trivs jag väldigt bra med att läsa tidningar och böcker och lyssna på musik – Stones, Beatles, Dylan och gammal soul och country. Hur ser din yogaresa ut? Det började egentligen med en skicklig massös som vi hade på jobbet. Hon var väldigt bindvävsorienterad så det kändes under huden efter en omgång. Det blev ett vakuum när hon försvann som vi tänkte att vi kunde försöka fylla med yoga och sedan tog det ett tag innan vi hittade rätt. Hur hittade du till Little Peace då? Efter att vi provat några flummiga ställen som inte var i vår stil var det min sambo som hittade Little Peace. Det blev en perfekt match tack vare en skön kombination av filosofi och fysik – kropp och själ i skön förening. På vilket sätt drar du nytta av yogan i vardagen? När vi är ute i naturen är det så starkt fokus på allt i den yttre miljön – naturen, vädret, solen och vindarna – och på hundar, vilt och människor vi möter. Genom yogan kan jag stänga ute världens buller en stund och bara vara. Lite mindre stelhet i kroppen är också ett stort plus. Har du blivit nyfiken på att prova andra klasser än Senioryogan? Jag är ju lite nybörjare så jag satsar på Senioryoga för närvarande. Men snart kommer jag att öka "dosen" och försöka mig på Hathayoga. Slutligen; Vad skulle du vilja säga till de som är nyfikna på yoga, men inte vågar börja? Det går inte föreställa sig utan man måste prova. Jag var länge skeptisk, men man blir snart varse hur fysiskt det är. Mycket jobbigare än man tror. Mer koncentration, mera avkopplad vila. Och mycket skönare effekt.

yotm monday.jpg
Senaste inlägg
Arkiv
Följ oss
  • Instagram Social Icon
  • Facebook Basic Square
bottom of page