top of page
sigill svart-2.png

Först trodde jag att yoga inte var "riktig träning"

Hej Anitra! Berätta gärna lite om ditt liv och vad yogan gör för ditt liv i stort?

Jag heter Anitra och bor i Solna med man och mina fem barn. Jag jobbar med ekonomi på ett bensinbolag i Sundbyberg där jag har jobbat de senaste 26 åren. Jag har precis kommit tillbaka från ett fyra dagars yinyoga/vipassana-retreat på Borntorpet. Det var väldigt avslappnande och trevligt. På fritiden, förutom att vara med barnen, så springer jag, yogar och läser böcker.

Jag tycker att yogan är bra för man kombinerar fysisk och mental träning i samma pass. Jag blir mycket lugnare efter jag har varit på yogan. Det känns som man lämnar all stress bakom sig. Ibland har jag ingen lust att gå men ändå så känns det så skönt efteråt. Jag vet att jag mår bra av att yoga.

Hur började din yogaresa?

Jag har gått på yoga på Medley i Vasalundshallen och nu går jag jag på Hannas Hathayoga på onsdagar. Jag går även på yin-yoga, som är mer stillsam yoga. Bikram yoga har jag också provat på under en kort period. När jag började jobba efter min föräldraledighet så fick jag en ny annorlunda tjänst. Det var något helt annat än det jag hade gjort förut och även andra arbetskamrater. Det medförde så pass mycket stress att jag blev sjukskriven. Under min sjukperiod sa min läkare att jag borde börja göra andningsövningar. När jag skulle gå och träna på Medley var mitt vanliga pass fullbokat och endast på yogan fanns det platser kvar. Jag tänkte att jag skulle försöka vara med fast det inte var någon ”riktig träning”, tyckte jag då. Jag deltog i passet och upptäckte att de andningsövningar jag skulle göra gjorde de på yogan. Praktiskt, tyckte jag och fortsatte att gå. Sedan kände jag att det här kändes ju så bra att jag bara fortsatte. Sedan började jag köpa yogaböcker och gå på workshops för det var ju så roligt.

Din dotter går också på barnyogan?

Min 9-åriga dotter har börjat på barnyoga och tycker det är roligt. Både hon och 6-åringen fick prova på. Efter passet sa 9-åringen direkt att det här ville hon börja på medans 6-åringen sa att det här ville hon inte göra igen. 9-åringen tycker att det är så kul att hon vill fortsätta nästa termin också.

Vad skulle du säga till folk som är nyfikna på yoga, men inte provat?

Jag skulle säga till folk att prova yoga fast de inte vågar. Det flesta tror att man måste vara vig och vältränad för att gå på yoga och så är det ju inte. Vem som helst kan gå. Det är inte så allvarligt ”det är bara lite yoga” som Hanna brukar säga.

yotm monday.jpg
Senaste inlägg
Arkiv
Följ oss
  • Instagram Social Icon
  • Facebook Basic Square
bottom of page