top of page
sigill svart-2.png

"Jag fokuserar och prioriterar bättre"


Helena Svensson är 63 år, har bott länge i Solna och jobbar på SEB med både privatkunder och företagskunder. Hon har tidigare tränat på gym, men tröttnade på alla hetsiga träningspass.

Vad fick dig att börja yoga?

Jag var lite less på gym, där man efter avslutat pass hade hög puls och var toksvettig. Jag saknade kombinationen av rörlighet, styrka och fokus utan stress.

Vilka klasser har du valt och varför?

Vinyasaflow, för att tempot passar mig, det är inte för stillsamt, och hela kroppen får sig en duvning.

Vad tycker du är fördelen med att yoga på Little Peace?

Det är ett vackert enkelt rum, nästan sakralt, lugnt, intimt eftersom det är så litet.

Vi kan ju inte vara för många och vi har det härligt tillsammans.

På vilket sätt har yogan förändrat ditt liv utanför mattan?

Jag tycker jag kan fokusera och prioritera bättre, och det är positivt både i arbetslivet och privat.

Jag tävlar mycket i en sport som kräver koncentration, golf. Har fått höra av medspelare att jag är lugn & fokuserad. Har också lagt märke till att jag vid shopping, tänker både en och två gånger, vilket ofta slutar med, nej tack, inget jag behöver!

Vad skulle du vilja säga till folk som är nyfikna men ännu inte vågat prova att yoga?

Tycker man att man är för stel och orörlig och att yogan har många konstiga positioner, ja, men efter ett tag tycker man om det. Det har ju visat sig i många studier att yogan hjälper många typer av kroppsbesvär. Alla kan yoga, man gör efter sina förutsättningar. Det som jag i början tyckte var svårast, var andningen, men när man väl kommit underfund med det, så kan kroppen utmanas jättemycket.

Jag säger bara – PROVA, DU KOMMER INTE ATT ÅNGRA DIG!

yotm monday.jpg
Senaste inlägg
Arkiv
Följ oss
  • Instagram Social Icon
  • Facebook Basic Square
bottom of page