top of page
sigill svart-2.png

"Jag började för den fysiska delen, men nu har den själsliga delen vävts samman med det kroppsl


Gunnar är 64 år och pensionerad brandman, som umgås med barnbarnen och driver en liten cateringfirma. Gunnar blandar Hathayoga med Yinyoga och eftersom han är morgonpigg så har han valt att gå två morgonklasser på Little Peace.

Hej Gunnar! Du upptäckte yoga i Thailand. Berätta om det.

Jag provade yoga första gången i Chiang Mai i norra Thailand. Min flickvän försökte få med mig, men jag föredrog att träna på gym. När jag väl följde med blev jag förtjust i yogan med en gång. Min stela kropp fick precis vad den behövde. Jag rekommenderar alla som älskar yoga att åka till Chiang Mai. Det är Thailands näst största stad ca: 70 mil norr om Bangkok. Kallas för "rosen i norr". Stan präglas av många vackra tempel, yoga meditation och blommor. Varje år i början av februari arrangerar man en blomsterfestival som är helt fantastisk.

Sen kom du hem och hittade till Little Peace?

Efter senaste besöket i Chiang Mai nu i vintras bestämde jag mig för att börja med yoga här hemma. Jag är ofta ute och går med barnbarn i området kring Little Peace. Jag stannade till och träffade Hanna som var där. Tyckte det kändes bra med det lilla formatet och har börjat nu i vår.

Berätta lite om de klasser du går. Du började med en kurs, men lade snabbt till ytterligare en?

Eftersom jag är morgonpigg så blev det Hatha på onsdagmorgnar med Lisa. Det är trångt och varmt, men så bra! Jag kände att jag ville ha mer av smidighet som jag verkligen behöver, så det blev även Yinyoga på fredagmornar med Susanne. Det är en liten grupp och underbar start på dagen, det också.

Har yogan förändrat ditt liv på något sätt, och i sånt fall hur?

Kanske inte förändrat så mycket, men yogan har verkligen tillfört mycket till livet.

Jag började för den fysiska delen, men nu har den själsliga delen vävts samman med det kroppsliga

till en underbar enhet. Jag börjar förstå vad yogan verkligen kan tillföra mitt liv. Härligt att få längta efter att gå upp klockan 6 på morgonen! Och efter ett pass på mattan så är jag mer beredd att möta dagen.

Vad skulle du vilja säga till folk som är nyfikna men ännu inte vågat prova att yoga?

Var inte"rädd". Yogan är prestigelös. Man gör det man klarar av. Alla kan yoga.

Finns inga krav. Man yogar för sitt eget välbefinnande, men i en grupp som känns homogen.

Som att vara ute och springa. Vissa springer om dig. Andra inte. I yogan är man på väg mot samma mål.

yotm monday.jpg
Senaste inlägg
Arkiv
Följ oss
  • Instagram Social Icon
  • Facebook Basic Square
bottom of page