top of page

KURS

SENIORYOGA 2021.jpg

När vi rör vår kropp så startar vi en mängd positiva effekter. Ledvätska utsöndras och bidrar till att kroppen "smörjs" inifrån. Bindväven börjar stretchas, och det stärker flödet av energi i kroppen. Muskler byggs när de utmanas och ligamenten stärks när vi lägger enkel press på dem. Blodgenomströmningen sätts igång och ger vitalitet till de inre organen. Och hjärnan får jobba med koordination, balans och genom att få fundera kring filosofiska begrepp. Om vi dessutom gör det här i en härlig grupp, där vi både får känna oss trygga och ha närhet till skratt, så låter hälsoeffekterna inte vänta på sig. En nyhet är att du kan vara med i studion eller Online!

Senior. När är man det egentligen? Det är inte så noga. Men den här gruppen är för dig som är hemma på Måndagar. Åldern brukar vara mellan 55–90. Här erbjuder vi en mjuk yogaklass där vi rör oss i vår egen takt. Långsamma solhälsningar väcker kroppen, utmanar muskler i precis hela kroppen, mjukar upp lederna och ökar blodgenomströmningen. Du får alternativ på rörelser om något inte passar dig. Enkel balans, koordination, rörlighet och fokus övas. Många sittande och liggande positioner för att skona höfter och knän. Vi använder mycket hjälpmedel, som bolster, band och klossar. Vi ger också ett filosofiskt tema för att väcka en tanke eller självreflektion. Avslutas med meditation och vila.

Låt detta bli det bästa med att vara ledig på dagarna! 

"Det här är det bästa på hela veckan. Man är som ny efter en klass!" – Eva

"Den här yogan är alltid super! Jag vill fortsätta kunna knyta mina skor och ha god balans. Yogan hjälper verkligen både med styrka och rörlighet.– Allan.

ONLINE. 

Vill du anmäla dig att vara med på hela kursen Online får du en länk till en dold hemsida där klassen kommer sändas. Du får ett lösenord, som kommer vara det samma under hela

kursen. Du trycker på play, och där ser du studion och kursledaren!

Klassen leds med headset med mikrofon, så ljudet kommer vara bra.

 

Skulle ni känna er osäkra på tekniken så kan ni bara ringa eller smsa kursledaren

och hon finns tillgänglig 15 min innan klassens start och hjälper er. Ni kommer

få hennes nummer. Ni får ett mail någon dag innan kursstart med alla uppgifter.

LÄRARE: HANNA BACKMAN / VICTORIA WINDERUD

KURSDATUM: MÅNDAGAR 15/1-6/5 (uppehåll för sportlov v.9 och påsklov v.14)

                              ONSDAGAR 17/1-15/5 (uppehåll för sportlov v.9, påsklov v.14 samt 1/5 v.18)

TILLFÄLLEN: 15 GGR

TID: 10.30–11.30

PRIS: 1.950 SEK / FÖR 1 DAG I VECKAN.

3.500 FÖR BÅDA DAGARNA (400 KR RABATT)

bottom of page