top of page

FRÅGOR & SVAR

OM CORONA


Myndigheterna ber oss undvika gym. Är vi som ett gym?
Nej. På ett gym pågår Cardio träning som ger helt annan utandningsluft med större mängd aerosol (smådroppar). Det flödar mer kroppsvätskor på ett gym än i ett yogarum. Där delas utrustning som mellan medlemmar och människor roterar på ett annat sätt. Ofta är utrymmena slutna utan möjlighet att öppna och vädra med frisk luft, som vi kan. Här har du din plats, på din matta.

DET HÄR BER VI DIG OM:
1. Yoga inte om du eller någon i din familj känner sig hängig, har hosta eller snuva.
2. Börja ditt besök med att tvätta och sprita händerna.
3. Visa hänsyn i propsrummet och i entren. Gå gärna in en i taget.
4. Ta gärna med en egen yogamatta eller täck vår lånelatta med en handduk om du känner dig tryggare så.
5. Byt gärna om hemma.
6. Fortsätt stötta din lokala yogastudio och yoga GÄRNA för att hålla dig frisk.

7. Delta gärna i Onlineyogan, som ingår i ditt medlemskap.

DET HÄR GÖR VI:
1. Vi fortsätter ge er yoga varje dag.
2. Max 20 deltagare på klasserna.
3. Studion städas dagligen (det är vår vanliga rutin) och sedan i våras spritas också handtag, strömbrytare, kassan etc regelbundet. Vi har såklart handsprit på toaletterna. Använd gärna rengöringsspray till våra lånemattor.
4. Våra lärare avstår från fysiska assisteringar så länge vi uppmanas att hålla avstånd.
5. Vi har skapat löpande obundna medlemskap där du kan ta en paus om din eller en närståendes hälsa skulle göra att du behöver det.

Nu fortsätter vi - tillsammans.

OM STUDION

 

Kan jag hyra en matta eller ska jag ha med en egen? 

Vår studio är fullt utrustad med yogamattor, bolster, filtar, klossar, band, bollar och ögonkuddar. Dem får du låna utan kostnad. Har du en egen matta är du välkommen att ha med den.

 

Vad ska jag ha på mig när jag yogar?

Något som du kan röra dig obehindrat i. Mjuka byxor, tights, shorts och linne eller t-shirt brukar funka bra. Till de lugnare klasserna kan en varm tröja vara fint att ha. Vi yogar barfota.

 

Hur många får plats i studion?

Vi är max 20 elever på varje klass. 

 

Finns skåp och omklädningsrum?

I studion hänger du av skor, ytterkläder och hänger väskan precis innanför entrén. Det finns en hörna för ombyte om du vill det.  Några skåp finns inte, men väskorna förvaras i samma sal osm vi yogar i. 

 

Får jag ha med mobiltelefon/aktivitetsklocka på klassen?

Nej. Syftet med yogan är ju närvaro och återhämtning, så hela shalan är en zon fri från yttre kommunikation. Undantaget är läraren, som ibland spelar musik eller har sin planering på telefonen. Vi ber dig att stänga av telefonen eller ta av din aktivitetsklocka  så fort du blivit incheckad av läraren. Och vi ber dig vara lite medveten kring hur snabbt efter klassen som du sätter på den igen.

 

Kan jag vänta inomhus i väntan på min klass?

I vår studio kliver du rakt in i yogashalan, i rummet där praktiken sker. Det gör att om du kommer tidigt och det pågår en klass innan, så får du vänta utanför. Tystnad eller "små bokstäver" gäller om du väntar på klass, då prat hörs väldigt väl genom fönstret. Är läraren på plats tidigt så är det såklart fritt fram att kliva på. 

 

Hur långt innan ska jag vara på plats?

Du ska vara incheckad senast 10 minuter innan klassen börjar. Annars förfaller din plats till de som vill spontanboka sig. 

 

Finns en dusch?

Ja, i vårt badrum finns en dusch att låna.

OM FÖRHÅLLNINGSREGLER

 • REN & HEL Kom till klassen i rena kläder. Bär inte stark parfym och checka så dina kläder inte varit med på 3 träningspass och luktar svett. 

 • STILLHET. Respektera dina medmänniskors behov av stillhet. 

 • ÅLDERSGRÄNS. Du  får delta i det öppna schemat från 15 år.

 • VÄNSKAP.Vi är vänliga mot varandra. Ser varandra. Säger Hej. Välkomnar nya deltagare och får nya lärare att känna sig som del av Little Peace-andan. 

 • MOBILFRI ZON. Givetvis har vi inte med mobiltelefonen in på meditation eller yogaklassen. Det säger sig självt att det stör en närvaropraktik. Stäng av telefonen helt och lämna den i omklädningsrummet. Detta gäller också aktivitetsklockar. 

 • FÖRTROENDE Om någon deltagare delar något personligt från sitt liv på yogan, så stannar det i studion. Låt oss skapa en förtroendefull och trygg zon. 

 • EGET ANSVAR. Du ansvarar för att vara i så god form psykiskt och fysiskt som din yogaklass kräver. Berätta alltid för läraren om du arbetar med någon slags utmaning, är nyopererad, skadad eller gravid. Du ansvarar för dig. Om du skulle skada dig under ditt besök på studion kan inte studion hållas ansvarig. 

 • ORO Sker något som du upplever som illegalt, gränsöverskridande eller integritetskränkande på studion vill vi att du meddelar oss på info@littlepeace.se. Detta skulle tex kunna vara om du tror att någon varit påverkad i studion, om någon lärare assisterat på ett sätt du upplever sexuellt eller kränkande. Om någon deltagare eller ledare skulle betett sig illa. Eller om du tror att någon deltagare far illa. Detta är ytterst ovanligt men skulle det inträffa tar vi det på största allvar, kommer undersöka saken och vidta åtgärder. 
   

 • FEEDBACK Om du har klagomål, berätta det för oss. Om du är glad och nöjd – berätta för alla dina vänner. (Fast du får såklart berätta även det för oss).


 

OM VÅRT UTBUD

 

Hur vet jag vad namnen på de olika yogaklasserna innebär? 

Läs om vår yoga här.

 

Hur vet jag vilket medlemskap som passar mig?

Läs om och köp ditt medlemskap här. 

 

Vad är skillnaden på en kurs och de klasser ni har på schemat?

För att delta i en kurs köper du en plats på just den kursen, tex Yoga Basic, Gravidyoga, Tonårsyoga. Du går i en given grupp och ett visst antal gånger. Det öppna schemat har du istället tillgång till genom ett medlemskap, och du kan då delta på alla klasser och även boka din plats i förväg.

 

Jag är helt ny för yoga, vad bör jag börja med?

Det finns egentligen flera svar på den frågan. Den första frågan vi vill ställa till dig är "Varför vill du börja yoga?" Om du inte har någon speciell fysisk eller mental begränsning så brukar vi rekommendera att börja med Hatha och sedan prova på Yin och Vinyasa. Vi har också en väldigt omtyckt kurs ,"Yoga Basic", där du introduceras för hela spektrat av yoga, utöver fysiska asanas (positioner). Vill du ha mer individuell guidning så maila oss på info@littelpeace.se.

 

Finns möjlighet till privatklasser?

Ja. De flesta av våra lärare går att boka för privatklass på Little Peace. Maila oss på info@littlepeace.se, så hjälper vi gärna till att arrangera det. 

 

Ger ni företagsklasser?

Ja, vi samarbetar idag med flera olika företag. En del företag träffar vi regelbundet, antingen genom att de kommer till oss på studion eller att vi kommer till deras arbetsplats. Vissa samarbetar vi med på konferenser, kick-offer och i förändringsprocesser. För offert och mer information kring upplägg får du gärna maila oss på info@littlepeace.se. 

 

Kan man vara med Online?

Ja! Nu har vi äntligen ordnat möjligheten att vara med Online på ett urval av våra klasser och kurser. Är du med på en kurs får du ett inlogg och en länk som du använder under hela kursperioden. För att vara med på våra löpande klasser väljer du i "plats" bokningssystemet om du vill vara med i studion eller online. Du kan också välja "alla" och se samtliga klasser. 

Du bokar in dig som vanligt. Onlineklasserna kan du boka in dig upp till 20 min innan klassen startar. 15 min innan klass får du ett mail med dagens lösenord. 

OM BOKNING

Det ser ut som många klasser är fullbokade?

Det kan se ut så, men ställ dig som reserv. I  90% av fallen får reserver plats.

Bokningen ändras hela tiden fram till två timmar innan klassen startar.

Medlemmar hoppar av och på. Ställer du dig på kö har du mycket goda chanser att

få plats. Snart lättar Corona och vi kan erbjuda fler platser, och då kommer bokningen inte

upplevas lika "röd". Men testa. Många får en plats som reserv. 

Hur bokar jag min klass?

Du bokar dina klasser i vårt digitala system Wondr, antingen i appen

eller under ditt inlogg på hemsidan. 

 

Hur blir jag incheckad?

Din lärare checkar in dig senast 10 minuter innan klassen börjar.

Efter det släpps din plats automatiskt till de som vill droppa in spontant. Var i tid. 

 

Vilka bokningsregler gäller?

Du kan avboka fram till 2 timmar innan klassen börjar. Om du inte dyker upp får du först en varning. Efter det blir du debiterad 50kr.

Har du klippkort är det bokade med outnyttjade klippet förbrukat.

Bokningar Online dras alltid oavsett om du är med eller inte. 

Så avboka i appen om du vet att du inte kan komma. Du kan inte maila oss för att avboka. 

Läs alla bokningsregler här >

Kan jag stå på väntelista om min favoritklass blivit fullbokad?

Ja, du har möjlighet att ställa dig på väntelista till bokningen om den klass du vill gå på är full. Du får då ett automatiskt meddelande om du fått en plats, senast 2 timmar innan den klass du vill gå på ska börja. Bokningarna kommer fluktuera, och bara för att en klass är fullbokad vid en viss tidpunkt så kan det vara annorlunda några dagar, eller timmar senare.

 

Du har också möjligheten att komma ner till studion och chansa på en drop in plats ifall att någon som bokat inte dyker upp i tid. Väntelistan till bokningen har dock ingenting med drop-in platserna att göra. 

 

Kan jag bara boka 4 klasser fast jag har ett medlemskap med obegränsad tillgång?

Ja, men begränsningen gäller bara hur många bokningar du kan ha igång samtidigt, inte hur många bokningar du kan göra totalt. Du kan alltså boka en ny klass så snart du gått på en, och yoga flera gånger om dagen om du vill. Begränsningen för antal aktiva bokningar är endast till för att bokningen ska bli organisk och tillgänglig för så många som möjligt. 


 

OM VÅRA MEDLEMSKAP & UTBUD

Kan jag frysa mitt medlemskap?

Bundna medlemsskap samt Happy Year är frysbara,

med minst 2 veckor och max 2 månader. Detta får ske max 2 ggr/ år.

Obundna medlemskap och klippkorten är inte frysbara.

Vad innebär uppsägning med en kalendermånad?

Detta gäller de obundna medlemskapen och innebär att du kan avsluta ditt medlemskap när du vill, men att du betalar för hela nästa kalendermånad oavsett när du väljer att säga upp medlemskapet. Om du exempelvis säger upp ditt kort 20:e januari kommer det att gälla fram till den sista februari, dvs resterande dagar i den månad som du befinner dig i plus en kalendermånad till. Det är med andra ord smart att säga upp ditt medlemskap i slutet på månaden. 

Kan jag säga upp mitt bundna medlemskap?

Nej. Poängen med ett bundet medlemskap är att du yogar billigare mot att du binder dig i ett år. Vi har två undantag, vid olycksfall eller sjukdom där sjukintyg kan uppvisas på längre än 3 månader. Detta gäller även vid graviditetskomplikationer. (Kortare tid än så kan du frysa ditt medlemskap). Flytt, jobb eller studier på annan ort ger inte skäl att avsluta det medlemskap du valt att binda. 

Om jag vill yoga ca 1 gång  veckan, vilket medlemskap är bäst?

 

Under vår medlemskapssida finns en guide till hur du kan tänka kring de olika medlemskapen. (Men vill du yoga runt 1 gång/ vecka är Happy Times överlägset mot ett klippkort). 

 

Mitt klippkort har gått ut, och jag hade outnyttjade klipp kvar. Vad händer nu?

Ditt klippkort gäller den angivna giltighetstiden, och har klipp inte nyttjats efter 6 månader

så går de helt enkelt förlorade. Du kan hela tiden fylla på med nya klipp.

Hur säger jag upp mitt medlemskap?

 

Du mailar till info@littlepeace.se. Ditt medlemskap avslutas enligt det avtal just ditt medlemskap har, och då du fått ett bekräftande mail från oss. Det har du normalt samma eller nästa dag. 

Kan min kompis få ett klipp från mitt medlemskap?

 

Korten är personliga och du kan bara boka en klass för dig själv på ditt kort. Men din vän kan lösa en drop in biljett, få ett inlogg och själv boka in sig på samma klass som du. 

Mitt kort har gått ut. Kan jag få pengar tillbaka för de gånger jag inte hann nyttja?

Oavsett vilket medlemskap du köper så får du tillgång till alla våra klasser och lärare under en viss period. Det är upp till dig att nyttja det som du köpt tillgång till. Vi har inte möjlighet att betala tillbaka någonting i efterhand om du inte utnyttjat ditt medlemskap, eftersom våra omkostnader varit de samma. 

Min favoritlärare har slutat. Eller min favoritklass är borta. Kan jag då säga upp mitt medlemskap?

Människor är levande och ingenting är detsamma för evigt. Även yogalärare blir sjuka, flyttar eller vill gå vidare. Många av våra lärare har varit med oss i flera år. Vi kommer alltid garantera hög kvalité på alla våra lärare, men vi ersätter ingen och godtar inte heller uppsägning av pågående medlemskap om en specifik lärare slutar, byter dag eller om en viss klass uteblir från schemat. 

OM FRISKVÅRDSBIDRAG

Använd friskvårdsbidraget till ditt medlemskap
Du som har ett träningskort på abonnemang kan få ett intyg på genomförda dragningar för att lämna till din arbetsgivare och få ut ditt friskvårdsbidrag.

Mejla oss ditt namn och vilken period intyget ska avse, t ex 1 januari - 30 november. Vi kan intyga genomförda betalningar men inte kommande. 

Träningskort utan abonnemang
Du som köper hela ditt träningskort på en gång (till exempel årskort, månadskort eller FaR-kort) köper ditt kort här på webben eller i din Wondr app. Sedan lämnar du kvittot till din arbetsgivare för att få ut ditt friskvårdsbidrag.

Använd friskvårdsbidraget för privatklasser

Du kan även använda ditt friskvårdsbidrag för tid med en personlig tränare. Du mailar oss vilken lärare du vill ha din privatklass med. Vi arrangerar det mellan dig och läraren och fakturerar dig. Lämna kvittot eller fakturan till din arbetsgivare för att få ut ditt friskvårdsbidrag.

OM VÅRA KURSER OCH WORKSHOPS

 

Om jag bokar en kurs eller workshop, kan jag avboka den då?

Bokningen är bindande, och vi har inte möjlighet att ge dig några pengar i retur om du ångrar dig. Detta undantaget vid sjukdom som kan styrkas med läkarintyg, eller om vi har flera personer på väntelista och kan ersätta din plats med någon annan. Du kan själv överlåta platsen till någon annan som har möjlighet att nyttja den i ditt ställe.

 

Kan jag få pengar tillbaka om jag inte kan delta vid alla tillfällen på en kurs?

Nej, vi har dessvärre inte möjlighet att ersätta missade tillfällen på en kurs. Detsamma gäller om du skulle vilja anmäla dig till en kurs efter att den har börjat. 

bottom of page