sigill svart-2.png

KURS Barnyogan är fullbokad. I tonårsgrupperna finns några få platser kvar.

Nu, mer än någonsin, behöver barn och tonåringar lära sig att hantera sig själva i en allt

snabbare värld, hitta lugnet och andetaget. På mattan får de möjlighet att möta sig själva,

precis så fantastiska som de är, utan prestation och krav. Både barn och föräldrar hör av sig

och vittnar om de fördelar som uppstår av en yogapraktik.

På mattan får våra barn och tonåringar möjlighet att möta sig själva, precis så fantastiska som de är, utan prestation och krav. Barnyoga skiljer sig från vuxenyoga vilket är naturligt eftersom barn är barn och inte mini-vuxna. Leken och glädjen är viktiga. Att visa barnen att yoga kan vara både skönt och lustfyllt samtidigt som det får dem att må bra såväl fysiskt som mentalt och känslomässigt. Att varje barn och tonåring får utrymme att känna sig tryggt och får inspiration till att uttrycka sin unika potential. Vi vill ge barnen en positiv upplevelse av yogans fantastiska verktyg redan tidigt så att de naturligt kan använda sig av dem i sin vardag. I takt med att barnen växer och blir "tweenies" och sedan tonåringar så anpassar vi yogan och nivån på de mentala övningarna. Yogans filosofi vävs in i klasserna som innehåller rörelse (asana), meditation, andningsövningar och avslappning. Vi tittar på våra tankemönster, lär känna den "inre kritikern", och lär oss att observera och sätta ord på våra känslor, tankar och behov. På det här sättet blir vi mindre reaktiva och kan lättare förstå oss själva och vår omgivning. Något som många tonåringar och föräldrar hör av sig och tackar yogan för.

Grupperna vi erbjuder är

BARNYOGA 7–10 ÅR  FREDAGAR 15.00–15.50 FULLBOKAD!

TONÅRSYOGA 11–12 ÅR FREDAGAR 16.00–16.50 Fåtal platser kvar.

TONÅRSYOGA 13–16 ÅR FREDAGAR 17.00–17.50 Fåtal platser kvar.

Barnyoga 7-10 år

På ett lekfullt sätt får barnen värdefulla redskap att hantera stress och andra påfrestningar i deras vardag.

Vi utforskar närvaro och oss själva genom lek, andning, rörelse och avslappning.

Vi pratar om yogans filosofi, självmedkänsla och att vara en bra vän till sig själv och andra.

Tonårsyoga 11–12 år handlar om tiden mellan barn och tonår, om kroppen, att vara en bra kompis, självbild och självmedkänsla. Vi tittar på våra tankemönster, lär känna den "inre kritikern", och lär oss att observera och sätta ord på våra känslor, tankar och behov.

Tonårsyoga 13–16 år och uppåt diskuteras samma saker men på en lite annan nivå, mer anpassad till tonårstiden. Vi tittar på våra tankemönster lite djupare, lär känna den "inre kritikern", och lär oss att observera och sätta ord på våra känslor, tankar och behov. Vi går även lite djupare in i yogaasanas, praktiserar lite mera självständigt, och något mer likt en vuxen öppen klass.  de får också lite djupare kunskap om yogans filosofi.

OM HELEN

Det jag erbjuder här är guldet som vaskats fram ur alla mina erfarenheter och ur all yoga jag har utforskat under 25 år. Vad det innebär att leva på den här jorden och hur vi kan vända svårigheter till möjligheter, smärta till skönhet och styrka, kamp till lätthet, rädsla till tillit och förtröstan och hur vi kan bli vår egen bästa vän och förälder. För de allra flesta av oss har ett litet barn inuti som skriker efter vår kärlek och omsorg.

Ett av sätten jag har tagit hand om min egen inre flickas behov har varit genom att dela lekfull och kreativ yoga med barn och tonåringar. Vi kan läka genom att leka, med hjälp av glädje och av att utforska rörelse och stillhet med öppna sinnen och öppna hjärtan, och genom att ge plats till vår inneboende nyfikenhet och förmåga till förundran. Jag har sett det hända så många gånger i de barn och tonårs yogautbildningar och workshops som jag har hållit igenom åren. Och en sak till, hela DU är välkommen här. Det är inget som behöver ändras eller anpassas. Det finns gott om plats.

LÄRARE: HELEN LARSSON

KURSSTART: FREDAG 22 JANUARI

TILLFÄLLEN: 15 GGR  22/1– 14/5 ej v. 9 & 13 (sport och påsklov)

TID: SE GRUPP

PRIS: 1.950 SEK

Lokah Samasta Sukhinu Bhavantu

May all beings everywhere be happy and free. May my thoughts, words and

actions somehow contribute to that freedom and happiness for all. 

 

LITTLE PEACE YOGA AB 

MITTFÄLTSGATAN 15    SOLNA   SWEDEN   

NYHET! FRÅN OCH MED 1 APRIL 2021 UTÖKAR VI MED EN NY STUDIO PÅ MITTFÄLTSGATAN 15, 4 MIN PROMENAD FRÅN NUVARANDE STUDION.

 

info@littlepeace.se