sigill svart-2.png

KURS 

BARNTONÅR (kopia).jpg

Nu, mer än någonsin, behöver barn och tonåringar lära sig att hantera sig själva i en allt

snabbare värld, hitta lugnet och andetaget. På mattan får de möjlighet att möta sig själva,

precis så fantastiska som de är, utan prestation och krav. Både barn och föräldrar hör av sig

och vittnar om de fördelar som uppstår av en yogapraktik.

På mattan får våra barn och tonåringar möjlighet att möta sig själva, precis så fantastiska som de är, utan prestation och krav. Barnyoga skiljer sig från vuxenyoga vilket är naturligt eftersom barn är barn och inte mini-vuxna. Leken och glädjen är viktiga. Att visa barnen att yoga kan vara både skönt och lustfyllt samtidigt som det får dem att må bra såväl fysiskt som mentalt och känslomässigt. Att varje barn och tonåring får utrymme att känna sig tryggt och får inspiration till att uttrycka sin unika potential. Vi vill ge barnen en positiv upplevelse av yogans fantastiska verktyg redan tidigt så att de naturligt kan använda sig av dem i sin vardag.

 

FRÅN BARN TILL TONÅRING

I takt med att barnen växer och blir "tweenies" och sedan tonåringar så anpassar vi yogan och nivån på de mentala övningarna. Yogans filosofi vävs in i klasserna som innehåller rörelse (asana), meditation, andningsövningar och avslappning. Vi tittar på våra tankemönster, lär känna den "inre kritikern", och lär oss att observera och sätta ord på våra känslor, tankar och behov. På det här sättet blir vi mindre reaktiva och kan lättare förstå oss själva och vår omgivning. Något som många tonåringar och föräldrar hör av sig och tackar yogan för.

Grupperna vi erbjuder är:

 

BARNYOGA 7–10 ÅR  FREDAGAR 15.00–15.50 

TONÅRSYOGA 11–16 ÅR FREDAGAR 16.00–16.50 

 

Barnyoga 7-10 år På ett lekfullt sätt får barnen värdefulla redskap att hantera stress och andra påfrestningar i deras vardag. Vi utforskar närvaro och oss själva genom lek, andning, rörelse och avslappning.

Vi pratar om yogans filosofi, självmedkänsla och att vara en bra vän till sig själv och andra.

Tonårsyoga 11–12 år handlar om tiden mellan barn och tonår, om kroppen, att vara en bra kompis, självbild och självmedkänsla. Vi tittar på våra tankemönster, lär känna den "inre kritikern", och lär oss att observera och sätta ord på våra känslor, tankar och behov. Vi går även lite djupare in i yogaasanas, praktiserar lite mera självständigt, och något mer likt en vuxen öppen klass.  

Om Emmi Kirkholt:

Emmi är en passionerad yogi och tvåbarnsmamma som brinner lite extra för att dela yoga till barn och unga.

"Våra barn och våra unga är framtiden. För att navigera genom den tid vi lever i behöver vi sätt som håller oss i balans. Med min yoga för barn och ungdomar vill jag lekfullt och lätt inspirera till yogans värld och erbjuda små sätt som kan hjälpa oss i den riktning vi vill ta oss. Jag bjuder på tekniker från Kundaliniyoga, Yinyoga, Vinyasa och Mindfulness. Vi rör oss fritt till musik, samtalar kring yogisk filosofi och utbyter de tankar som kommer upp efter att vi praktiserat tillsammans. Varmt välkomna!"

BARNYOGA 7-10 

LÄRARE: EMMI KIRKHOLT

KURSSTART: FREDAG 26/8. SISTA TILLFÄLLET 9/12. UPPEHÅLL V.44 

TID: 15.00-15.50

TILLFÄLLEN: 15 GGR  

PRIS: 1.950 SEK

TONÅR 11-16 ÅR

LÄRARE: EMMI KIRKHOLT

KURSSTART: FREDAG 26/8. SISTA TILLFÄLLET 9/12. UPPEHÅLL V.44 

TID: 16.00-16.50

TILLFÄLLEN: 15 GGR  

PRIS: 1.950 SEK