top of page
sigill svart-2.png

KURS 

BARNTONÅR (kopia).jpg

Nu, mer än någonsin, behöver barn och tonåringar lära sig att hantera sig själva i en allt

snabbare värld, hitta lugnet och andetaget. På mattan får de möjlighet att möta sig själva,

precis så fantastiska som de är, utan prestation och krav. Både barn och föräldrar hör av sig

och vittnar om de fördelar som uppstår av en yogapraktik.

På mattan får våra barn och tonåringar möjlighet att möta sig själva, precis så fantastiska som de är, utan prestation och krav. Barnyoga skiljer sig från vuxenyoga vilket är naturligt eftersom barn är barn och inte mini-vuxna. Leken och glädjen är viktiga. Att visa barnen att yoga kan vara både skönt och lustfyllt samtidigt som det får dem att må bra såväl fysiskt som mentalt och känslomässigt. Att varje barn och tonåring får utrymme att känna sig tryggt och får inspiration till att uttrycka sin unika potential. Vi vill ge barnen en positiv upplevelse av yogans fantastiska verktyg redan tidigt så att de naturligt kan använda sig av dem i sin vardag.

 

FRÅN BARN TILL TONÅRING

I takt med att barnen växer och blir "tweenies" och sedan tonåringar så anpassar vi yogan och nivån på de mentala övningarna. Yogans filosofi vävs in i klasserna som innehåller rörelse (asana), meditation, andningsövningar och avslappning. Vi tittar på våra tankemönster, lär känna den "inre kritikern", och lär oss att observera och sätta ord på våra känslor, tankar och behov. På det här sättet blir vi mindre reaktiva och kan lättare förstå oss själva och vår omgivning. Något som många tonåringar och föräldrar hör av sig och tackar yogan för.

Grupperna vi erbjuder är:

 

BARNYOGA 7–10 ÅR  FREDAGAR 15.00–15.50 

TONÅRSYOGA 11–16 ÅR FREDAGAR 16.00–16.50 

 

Barnyoga 7-10 år På ett lekfullt sätt får barnen värdefulla redskap att hantera stress och andra påfrestningar i deras vardag. Vi utforskar närvaro och oss själva genom lek, andning, rörelse och avslappning.

Vi pratar om yogans filosofi, självmedkänsla och att vara en bra vän till sig själv och andra.

Tonårsyoga 11–12 år handlar om tiden mellan barn och tonår, om kroppen, att vara en bra kompis, självbild och självmedkänsla. Vi tittar på våra tankemönster, lär känna den "inre kritikern", och lär oss att observera och sätta ord på våra känslor, tankar och behov. Vi går även lite djupare in i yogaasanas, praktiserar lite mera självständigt, och något mer likt en vuxen öppen klass.  

OM HELEN

Helen har praktiserat och studerat yoga i närmare 25 år och genomgått flera olika yogalärarutbildningar. Hon leder yoga för alla åldrar och har specialiserat sig i yoga för barn och unga. Helen är en av Sveriges mest erfarna barnyogalärare och håller även workshops och utbildningar i barn- och tonårsyoga, riktade såväl mot personal inom skola och förskola som mot yogalärare och privatpersoner. Hon är även författare till en bok om barnyoga, ”Yoga med barn” (Lava Förlag). Glädje, nyfikenhet och lekfullhet kännetecknar alla Helens klasser oavsett om det är med vuxna eller barn och tonåringar. 

BARNYOGA 7-10 

LÄRARE: HELEN LARSSON

KURSSTART:  START 27/1 – 26/5 Uppehåll för lov: v.9 + v.15

TID: 15.00-15.50

TILLFÄLLEN: 15 GGR  

PRIS: 1.950 SEK

TONÅR 11-16 ÅR

LÄRARE: HELEN LARSSON

KURSSTART:  START 27/1 – 26/5  Uppehåll för lov: v.9 + v.15

TID: 16.00-16.50

TILLFÄLLEN: 15 GGR  

PRIS: 1.950 SEK

(Får vi ihop många deltagare över 13 år finns goda

möjligheter till en övre tonårsgrupp 13-16 år

mellan 17.00–17.50.

bottom of page