top of page

SATSANG
FRÅN AHIMSA TILL SAMADHI

från ahimsa–NOV 2021.jpg

Satsang är en viktig del av Jnanayoga, dvs kunskapena yoga. Att samlas tillsammans och prata kring livsfrågor är en del av yogans system. Nu bjuder vi in till en Satsang med Hanna. Yogans filosofi har många olika grenar, men Patanjalis yogasutror och den åttfaldiga vägen är något som vi helt säkert stöter på så småningom. Hanna guidar dig genom den åttfaldiga vägen och hur den är relevant för oss idag. Välkommen till en fängslande och rolig kväll!

 

För flera tusen år sedan växte ett system fram för hållbar utveckling. Industriell och teknisk utveckling har fört oss långt fram på många sätt. Men i oss själva funderar vi fortfarande på samma saker nu som då. Den del av oss som tänker och gör hamnar ofta i konflikt. Tankar ger upphov till känslor som ger upphov till kroppsliga sensationer. Och tvärtom. Det stör vår sinnesfrid och vårt välmående. För att kunna må bättre kan vi naturligtvis yoga och meditera, men det kan vara svårt om vi inte tagit hand om vårt liv på bästa tänkbara sätt, innan vi sätter oss på mattan. Och det handlar Patanjalis åttfaldiga väg om. 

 

En liten del av yogafilosofin är just Patanjalis 8-faldiga väg, som idag är mer relevant än någonsin och otroligt användbar i tvättstugan likväl som när det är REA inne på Mall of Scandinavia. Det är nästan som den är skriven för vår tid och innehåller ett system med 15 delar som börjar i din vardag, men som leder till ditt stilla medvetande. Kanske har du hört din yogalärare nämna olika delar som tex Ahimsa, Bramacharya eller Asteya? Tre av tio delar som enbart handlar om vårt vardagliga liv. Innan vi startar en praktisk yogaprkatik. Men hur hänger de ihop?

 

Klä dig bekvämt, då vi kommer göra en del enklare asanas för att orka sitta, samt avsluta med att testa på Patanjalis förberedelse för meditation. Asana, Pranayama, Pratyahata, Dhyarana, Dharana och slutligen, kanske en glimt av Samadhi.

 

 

Hanna Backman har praktiserat yoga i över 20 år och med ett speciellt intresse för de filosofiska delarna. Hon brinner för att skapa nutida relevans av de här gamla texterna och skapar ett fria och flödande klimat där du uppmuntras att avbryta. 

2014 grundade hon Little Peace Yoga. 

DATUM: TORSDAG 21 OKTOBER

TID: 19.15–21.30

LÄRARE: HANNA BACKMAN

PRIS:  395 KR I STUDION. 350 KR ONLINE.

bottom of page