top of page

MEDITATION
PÅ GALLERI UTÅS, VÄSTERNORRLAND

UTÅS kopiera.jpg

Välkommen att fördjupa dig i meditation på vackra Galleri Utås, beläget vid Höga kustens norra del. Meditation kan ibland vara associerat med stort allvar eller att det är svårt. Men de senaste åren har fördelarna med meditation vuxit sig starkare i väst, stöttat av vetenskap och allt fler upptäcker att det inte behöver vara dogmatiskt, utan vi kan närma oss det med enkelhet och humor.

OM MEDITATION

Genom att regelbundet öva meditation kan vårt sinne bli mer rofyllt, flexibelt och stadigt – även i stunder då livet utmanar oss. Vetenskapliga undersökningar visar på ökad aktivitet i delar av hjärnan from främjar medkänsla, lugn och ro. Många utövare vittnar om lägre stressnivåer, bättre sömn, ökat fokus och en upplevelse av ökad tacksamhet i livet.

Meditation är egentligen inget vi kan göra, utan är effekten av en rad förberedande övningar. Under den här halvdagen kommer du lära dig grunderna till meditation och prova på olika förberedande meditationsövningar.

Vi provar en övning, sitter i effekten av den, och sammanfattar med en liten delning. Vi kommer alltså inte sitta tysta under hela kursen, vilket skulle bli alldeles för krävande för den som är ny för meditation. Vi kommer upptäcka att vi har olika upplevelser och att olika övningar funkar olika bra för oss. Kanske kan du redan efter detta tillfället få en upplevelse av en inre stillhet, och förhoppningsvis har du fått några övningar för att fortsätta med din egen regelbundna meditationspraktik hemma.

Efteråt bjuder Galleri Utås på en enklare fika och det finns möjlighet att kika på konsten. 

 

OM HANNA BACKMAN

Hanna upptäckte yoga och meditation för 20 år sedan och har sedan dess studerat och utforskat flera olika traditioner och inriktningar. Idag driver hon Yogastudion Little Peace Yoga i Råsunda, Stockholm, som 2018 utsågs till Sveriges bästa yogastudio. Hennes mål är att tillgängliggöra de här gamla teknikerna på ett enkelt och kravlöst sätt.

OM GALLERI UTÅS

Galleri Utås är beläget i en lada tillhörande gården Utås, mellan Husum och Grundsunda. Ca 10 min från E4 österut mot havet. Ca 40 min med bil från Umeå. 25 minuter från Örnsköldsvik. Galleriet är en av de mer etablerade konstscenerna för modern konst idag.  Adressen är: Utås 181, 896 31 Husum

LÄRARE: HANNA BACKMAN

DATUM: TORSDAG 18 JULI 09.00–11.30

PRIS: 495k inkl flera olika meditationstekniker, frågestund och fika

"En alldeles magisk dag. Tänk, att få hjälp att skifta sitt inre kan ge en sån effekt. Hanna guidade oss med enkelhet och värme. Allt kändes härligt. Jag blev nyfiken på mera!" – Britt

bottom of page