SCROLLA NER FÖR ATT SE ALLA WORKSHOPS, FÖRELÄSNINGAR OCH RETREATS SOM

ORDNAS I SAMARBETE MED LITTLE PEACE. 

GONG&RELAX 2020.jpg

3/4 2020

GONG & RELAX WITH MATEUSZ

Gongbad eller "att vila till vibrationer" är ett effektivt sätt att nå snabb återhämtning och avslappning. Detta är en uråldrig metod att försätta sig i ett vilande tillstånd, som nu blommar upp, speciellt i storstäderna. kanske är det extra populärt för att du bara kommer som du är, vilar, och vibrationerna gör jobbet. Du behöver inte ensa vara ombytt. Klang och vibration arbetar med vätskorna i kroppen. När de sätts i rörelse lugnar nervsystemet snabbt ner sig. Välkommen klädd i lösa kläder. Du kommer bara vara mjukt nerbäddad under filtar. Somnar du gör ljudvågorna ändå sitt jobb och du vaknar upp som ny!

Eftersom detta varit så populärt på Little Peace kommer vi nu tillsammans med Mateusz att erbjuda detta återkommande under våren.

Välkommen att boka din plats på hemsidan!
Pris: 395 kr

(Du kan bara boka det datum som ligger närmast i tid, så fort ett tillfälle är genomfört släpper v biljetter till nästa).

BOKA NÄSTA GONG & RELAX >

rest+nidra.jpg

18/4 14.00–17.00

RESTORATIVE & NIDRA

3 H LYXVILA MED MIRJA BLOMQVIST

Ge dig själv djup vila och avslappning. Under tre timmar guidar Mirja dig i de mest helande yogaformerna som finns. Du får gott om tid till vitalisering och vaknar upp som ny.

RESTORATIVE YOGA

En terapeutisk form av yoga, där fokus ligger i avslappningen. Återhämtande kroppsligt, mentalt och själsligt. Med hjälp av props (filtar, bolster, klossar) avlastas kroppen och vi tillåts att landa i ett djupt, meditativt tillstånd 10-15 minuter i varje position. Genom denna avslappning stimuleras det parasympatiska nervsystemet och vi når en fysisk och mental balans, får ett starkare immunförsvar och håller oss skadefria. Dessutom får din hjärna chans att reparera sig.

 

YOGA NIDRA

Yoga nidra eller yogisk sömn, är en gammal teknik som använts länge i Indien. Nu har den fått genomslag även i västvärlden. I USA används den för att hjälpa militärer att läka posttraumatiskt stressyndrom.

Yoga Nidra är ett tillstånd där kroppen är helt avslappnad och där den som praktiserar blir, på ett systematiskt och guidat sätt, medveten om den inre världen. Det är ett djupt avslappnat tillstånd men fullt medvetet. Studier visar att under yoga nidra kommer hjärnan ner i så låga Hz-nivåer som 4-7 vilket är samma som djup sömn, trots att man fortfarande är medveten om vad som sägs. I detta tillstånd aktiveras det parasympatiska nervsystemet, ena delen av det autonoma nervsystemet, där kroppens alla reparationsprocesser dras igång.

 

Efteråt kan man uppleva trötthet men ofta känner man att man får mer energi. Det sägs att yoga nidra i ca 20 minuter motsvarar ungefär tre timmars sömn.

 

OM MIRJA

Mirja undervisar i barn och tonårsyogn på Little Peace. Hon är utbildad Global Yoga lärare med påbyggnad i bla restorative och yoga nidra. Läs mer om Mirja här >

BOKA DITT LYXMYS HÄR

THE_JOY_FB_vår_2020.jpg

THE JOY OF MEDITATION

24–26 APRIL

FORTSÄTTNINGSKURS I MEDITATION

MED YOGANANDA EIRBERG

Kan varje dag vara den bästa i ditt liv? Kanske, för nu kommer fortsättningen på vår populära kurs ”Meditation mot stress”.  I den här kursen, ”the Joy of Meditation” tar vi med dig till nästa nivå, där vi med hjälp av meditation kan få tillgång till mer glädje och liv i vårt eget liv. 

 

OM KURSEN

Kursen riktar sig till dig som gått ”Meditation mot Stress”, varit med på flera meditationsklasser, eller på annat sätt har en första förståelse för vad meditation är. Du känner till vikten av kontakt med kropp, känslor och tankar för att förändra våra vanor och beteenden. När vi vill bryta invanda beteenden och mönster möter vi ofta motstånd. Varför är det så och vad kan vi göra för att bryta dessa motstånd?  Vi fokuserar på djupare förståelse och förändring av invanda destruktiva beteenden och stress. 

Vetenskapliga undersökningar visar att densiteten i hjärnans stressregioner minskar vid meditation, vilket påverkar blodtrycket, nervsystemet och andningsapparaten som får oss att känna oss vitaliserade, klarare och lugnare. Efter meditation har vi lättare att hålla fokus när vi behöver vara koncentrerade och mindre stressade över. Ofta med följden att vi sover bättre, förbättrar våra relationer, och känner minskad oro. Av att meditera kommer vi lättare till vår glädje och ett glädjefyllt, avslappnat liv är möjligt.  Kursen är utformad att under en helg ge dig möjlighet för stöd i din personliga utveckling . ”The Joy of Meditation” handlar om hur vi genom meditation kan finna vår livskraft, glädje och kreativitet. Kursen har inslag av delningar och stöd inom gruppen.

 

HELGENS UPPLÄGG:

Fredag 24/4 19.00–21.00

Lördag 25/4 09.00–17.00 

Söndag 26/4 09.00–17.00

 

Lunchbrejk mellan 12.00–13.00, som deltagarna bekostar själva.

Frukt och te finns hela helgen.  

OM YOGANANDA EIRBERG

Jag arbetar som terapeut, coach, projektledare, meditations- och yogalärare. Jag har mer än 20 års erfarenhet av ledarskap och personlig utveckling och mer än 10 års utbildningar från olika terapeutiska processer. Jag arbetar utifrån ett holistiskt perspektiv och använder många olika tekniker och metoder. I mitt arbete går individen från omedvetenhet, till kärlek, livsglädje och meditation.

PRIS: 2.900 KR (Avdragsgill som friskvård)

BOKA VÅRENS MEDITATIONSKURS >

YINTT EXTRA ALLT 2020.jpg

YINYOGA TT MODUL 2 "EXTRA ALLT"

MED SURYA KONTIS

21–24 MAJ 2020

Välkommen till fyra dagar fulla med övningar och tekniker för att fördjupa och förbättra din yin

praktik och undervisning.  I denna unika 40 timmars fördjupningsutbildning "yin extra allt" tittar vi på olika sätt att fördjupa och bredda vår undervisning och praktik. Utbildningen erbjuder en rad extra verktyg och kompletterande praktiker som du kan använda dig av för att fördjupa och berika din yin yoga och undervisning. Efter dessa dagar kommer din "bag of tricks" att vara väsentligt utökad!

 

Vi kommer bland annat att titta på:

- Self Myofascial Release (SMR)

- Annorlunda yinpositioner

- Meditation

- Pranayama

- Qi gong

- Massage och yin yoga

- Emotional Freedom Techniques (EFT) & Energipsykologi

- Assisterad yin yoga

- Kompletterande yangflöden

- Yogapoesi

 

DIPLOM 

Efter genomförd utbildning får du ett diplom som visar vad du lärt dig.

Obligatorisk närvaro under HELA kursen krävs för att få diplom.

 

INFÖR KURSSTART

Inför kursstarten så skall du ha skickat in tre av dina favoritdikter (kan även vara sängtexter eller liknande) och en kort reflektion kring vardera, gärna i relation till yin yoga och den mjuka vishetens väg.

 

DATUM

21–24 maj 2020

Varje dag löper från 09.00-17.00. Ibland slutar vi lite tidigare.

Lunch cirka 12.00–13.15.

 

PLATS

Utbildningen äger rum på Little Peace i Råsunda. www.littlepeace.se

 

ANMÄLAN & PRIS

Utbildningen kostar 6.900 kronor.

Anmälan sker direkt till Little Peace, här på hemsidan.

KLICKA HÄR FÖR ANMÄLAN >

KLICK

Önskar du hellre at betala med faktura så maila på info@littlepeace.se

Sista anmälningsdag är 1 maj men för att säkra din plats så anmäl dig gärna i god tid.

 

 

SAGT OM UTBILDNINGEN: 

 

"Utbildningen har påverkat mig på många sätt. Den går mycket mer på djupet än Modul 1 och den är också mycket mer utmanande. Jag har verkligen fått utmana mina egna gränser och det har känts oerhört bra att kliva ut ur min "Comfort zone", även om det jobbigt just när man gör det.  Jag har fått massor av nya verktyg att ta med mig i min roll som yogalärare och jag har också, precis som i Modul 1, gått igenom en personlig resa och utveckling under dessa dagar. Allt som allt tycker jag att detta varit en fantastiskt bra utbildning och det var verkligen Extra allt av allt!."

 

"Kursmanualen är omfattande och full av verktyg. Ett riktigt uppslagsverk som jag vet att jag kommer att återvända till om och om igen."

NOORS OKROBER.jpg

17–18 OKTOBER

LYXIG YOGAHELG PÅ NOORS SLOTT

MED HANNA BACKMAN. 

NJUT AV BRA YOGA, underbar mat, övernattning i fantastisk miljö, spa och tid att bara vara. Låt oss skapa en "ö" av avslappning och lyx mitt i hösten . Hanna leder oss i en dynamisk och lekfull vinyasa flow,  mjukgörande och stilla Yin, och Morgon hatha med Pranayama (andningsövningar). Alltid med avstamp i yogafilosofin ackompanjerad av musik från världens alla hörn. 


Ta med dig din partner och boosta kärleken. Ta med din mamma, din bror, eller kom själv för en helg där du kan samla tankarna och bara mysa. Du behöver inte ha erfarenhet av yoga, och behöver inte vara med på alla klasser. Helgen är din. En lyxig helg i fantastisk slottsmiljö med spännande historia.

 

NOORS SLOTT är ett ljuvligt träslott med top-notch-service, endast 45 min bilresa från Stockholm. 
 

HANNA är grundare av studion Little Peace Yoga och har över 20 års erfarenhet av yoga. 2018 blev hon nominerad till Sveriges bästa yogalärare.

”Vi gav oss själva en härlig helg  som överträffade alla förväntningar. Yogan, egentiden, spa, fantastisk mat och service. Vi fick äta middag i fred och bara njuta. Frukosten var en dröm. Hanna väcker en yoganyfikenhet. Slottet är fantastiskt. Tummen upp på allt!” – Deltagare 2018 


Datum
17–18 OKTOBER 2020

 

PRIS: 3 495kr
INKL 3 YOGAPASS, LUNCH, EFTERMIDDAGSFIKA, SPA MED BASTU OCH UTOMHUSJACUZZI,

3-RÄTTERS MIDDAG, ÖVERNATTNING PÅ SLOTTET OCH LJUVLIG FRUKOSTBUFFÉ.

Anmäler dig gör du  hos Noors Slott HÄR >

Lokah Samasta Sukhinu Bhavantu

May all beings everywhere be happy and free. May my thoughts, words and

actions somehow contribute to that freedom and happiness for all. 

 

LITTLE PEACE YOGA   FÖRRÅDSGATAN 3   SOLNA   SWEDEN

info@littlepeace.se