SCROLLA NER FÖR ATT SE ALLA WORKSHOPS, FÖRELÄSNINGAR OCH RETREATS SOM

ORDNAS I SAMARBETE MED LITTLE PEACE. 

shay thursday.jpg

FRIDAY 17/1 2020

AFTER WORK VINYASA WITH SHAY PERETZ

18.30–20.30

Come join Us for an extended dynamic vinyasa flow session with a little soul music a little sweat lots of love and an inquiry not only of movement but of the process of mind. Bring a friend or come make a new one. We look forward to flowing with you!!

 

ABOUT SHAY PERETZ

Born in Israel and raised In Argentina, arriving to Stockholm in 2012 from Venice California. Shay has been in his practice for over 25 years. With teachers and influences Ranging From Forrest Yoga, Vinyasa Flow and Bhakti Yoga and influence and teachers across studios in the USA and Los Angeles. Shay’s practice and style of teaching is rooted and has evolved from a prolonged residency at Green Gulch Zen Center - a Suzuki Roshi, Soto based Zen Monastery in the San Francisco Bay Area and his experience as a mountain guide in the Sierra Nevada Mountain range in California. Sharing these influences he teaches weekly active vinyasa and meditation session at numerous studios in Sweden and abroad.

Pris: 395 kr

BOOK YOUR FUN FRIDAY WITH SHAY >

GONG&RELAX 2020.jpg

31/1 2020

GONG & RELAX WITH MATEUSZ

Gongbad eller "att vila till vibrationer" är ett effektivt sätt att nå snabb återhämtning och avslappning. Detta är en uråldrig metod att försätta sig i ett vilande tillstånd, som nu blommar upp, speciellt i storstäderna. kanske är det extra populärt för att du bara kommer som du är, vilar, och vibrationerna gör jobbet. Du behöver inte ensa vara ombytt. Klang och vibration arbetar med vätskorna i kroppen. När de sätts i rörelse lugnar nervsystemet snabbt ner sig. Välkommen klädd i lösa kläder. Du kommer bara vara mjukt nerbäddad under filtar. Somnar du gör ljudvågorna ändå sitt jobb och du vaknar upp som ny!

Eftersom detta varit så populärt på Little Peace kommer vi nu tillsammans med Mateusz att erbjuda detta återkommande under våren.

Välkommen att boka din plats på hemsidan!
Pris: 395 kr

(Du kan bara boka det datum som ligger närmast i tid, så fort ett tillfälle är genomfört släpper v biljetter till nästa).

BOKA NÄSTA GONG & RELAX >

SATSANG 2 feb.jpg

SÖNDAG 2 FEBRUARI 12.0015.00

FRÅN AHIMSA TILL SAMADHI

–Eller; Vad tusan är yogafilosofi och hur är den relevant idag?

 

För flera tusen år sedan växte ett system fram för hållbar utveckling. Det handlade om att utforska det mänskliga medvetandet. Från materia, kroppen, i relation till allt annat levande och in i våra mer förfinade lager. Som en del av det upptäckte man att vi verkar bestå av den som tänker och den som betraktar. Industriell och teknisk utveckling har fört oss långt fram på många sätt. Men i oss själva funderar vi fortfarande på samma saker. Den del av oss som tänker och gör hamnar ofta i konflikt. Tankar ger upphov till känslor som ger upphov till kroppsliga sensationer. Och tvärtom. Det stör vår sinnesfrid och vårt välmående. För att kunna må bättre kan vi naturligtvis yoga och meditera, men det kan vara svårt om vi inte tagit hand om vårt liv på bästa tänkabara sätt., innan vi sätter oss på mattan.

 

En liten men betydelsefull del av yogafilosofin är Patanjalis 8-faldiga väg, som idag är mer relevant än någonsin och otroligt användbar i tvättstugan likväl som inne på Mall of Scandinavia. Det är nästan som den är skriven för vår tid och innehåller ett system med 15 delar som börjar i din vardag, men som leder till ditt stilla medvetande. Den har inga dogmer eller regler, det är bara ett mjukt sätt att guida dig genom ditt eget liv. Patanjalis väg dyker upp som en varm vän som mjukt viskar "Du, har du tänkt på det här?"

Kanske har du hört din yogalärare nämna olika delar som tex Ahimsa, Bramacharya eller Asteya. Tre av tio delar som enbart handlar om vårt vardagliga liv. Innan vi startar en praktisk yogaprkatik. Men hur hänger de ihop?

 

SATSANG är ett annat ord för samtal eller föreläsning (översätts "Grupp av människor, Sanga, som talar om sanning, Satya.) Satsang är en del av yogapraktiken och del av det som kallas Jnanayoga (kunskapens yoga) och tangerar också Svadhyaya (självreflektion eller självstudier), även det en del av Patanjalis åttfaldiga väg. Låter det rörigt? Kom till en Satsang (föreläsning) som leds av Hanna, men där du är välkomna att avbryta.

"Hanna ställer sig med en tuschpenna och whiteboard och berättar fritt och fängslande om det här ganska komplicerade systemet. Men hon gör det lätt, roligt, innerligt och intressant. Till och med min man, som inte yogar, fann det hela superintressant." – Eva Arting

 

Klä dig bekvämt, då vi kommer göra en del enklare asanas för att orka sitta, samt avsluta med att testa på Patanjalis förberedelse för meditation. Asana, Pranayama, Pratyahata, Dhyarana, Dharana och slutligen, vem vet, kanske en glimt av Samadhi.

 

PRIS: 395 KR INK TE OCH FRUKT.

BOKA DIN PLATS HÄR >

nybörjaryoga_masr.jpg

YOGA BASIC

NYBÖRJARKURS I YOGA

MED ELISABETH TOTH – LAGH

Vi välkomnar till en generös och grundläggande introduktion till yogan.

YOGA BASIC. Start: 7/3–18/4 (ej 11/4) 12.00–13.30

Under 6 tillfällen träffas ni. Varje tillfälle har ett filosofiskt och anatomiskt tema. Kursen är utmärkt för dig som är ny för yoga, men också för dig som yogat ett tag, men vill ha en bra grund. Kanske har du hört talas om olika begrepp men inte fått ihop helheten?

Ni går igenom några av de mest grundläggande yogapositionerna och tittar samtidigt på delar kring yogafilosofin. Ni får i lugn och ro introduceras till Pranayama, andningstekniker, och också börja förstå begreppet Prana = livsenergi, och hur vi genom yogans teknologi kan börja påverka vår egen Prana.

Under kursen kommer vi titta på olika Sutror ur Patanjalis Yoga Sutras, samt närma oss Patanjalis 8-faldiga väg, som stöttar ett mer medvetet leverne, oavsett om det sker i tvättstugan eller i stilla meditation. Vi kommer gå igenom Ujjayiandning, bandhas, Mudras, Chakran och enkel anatomi. Ni kommer alla att få ett kompendium särskilt ihopsatt för kursen. Ni kommer också få enklare reflektionsuppgifter mellan tillfällena. Medtag gärna anteckningsblock och penna.

Efter kursen är du absolut redo att gå på flera av de öppna klasser på Little Peace. Eller gå kursen samtidigt som du börjar ta dig an klasser i det ordinarie schemat. Kursen kan också tas av dig som börjat yoga, men vill ha en mer solid grund att stå på.

Lärare är Elisabeth Toth – Lagh, leg. sjuksköterska, utbildad yogalärare och nyfiken lärling av yogasystemet. Hon har själv gjort en fysisk och mental helomvändning med hjälp av yogan och delar entusiastiskt med sig av den kunskap hon plockat upp längs vägen.

 

BOKA VÅRENS NYBÖRJARKURS >

NOORS (kopia).jpg

21–22 MARS

LYXIG YOGAHELG PÅ NOORS SLOTT

MED HANNA BACKMAN

NJUT AV BRA YOGA, underbar mat, övernattning i fantastisk miljö, spa och tid att bara vara. Låt oss skapa en "ö" av avslappning och lyx mitt i mars månad. En orsak till stress kan vara idén om att försöka ha kontroll på tillvaron. En av de mest komplexa men också mest spännande delarna i yogafilosofin kan vara Ishvaripranidan. Det är helt enkelt motsatsen till ”Stay on top of things”. Det är förmågan att helt släppa taget och lita på att du är hållen av något högre. Att veta precis hur mycket du ska göra men när det är dags att släppa taget. 
Under helgen får du tre olika typer av yogaklasser, alla med Ishvaripranidan som tema. Hanna leder oss i en dynamisk och lekfull vinyasa flow,  mjukgörande och stilla Yin, och Morgonhatha med Pranayama (andningsövningar). Alltid med avstamp i yogafilosofin ackompanjerad av musik från världens alla hörn. 


Ta med dig din partner och boosta kärleken. Ta med din mamma, din bror, eller kom själv för en helg där du kan samla tankarna och bara mysa. Du behöver inte ha erfarenhet av yoga, och behöver inte vara med på alla klasser. Helgen är din. En lyxig helg i fantastisk slottsmiljö med spännande historia.

 

NOORS SLOTT är ett ljuvligt träslott med top-notch-service, endast 45 min bilresa från Stockholm. 
 

HANNA är grundare av studion Little Peace Yoga och har över 20 års erfaranhet av yoga. 2018 blev hon nominerad till Sveriges bästa yogalärare.

”Vi gav oss själva en härlig helg  som överträffade alla förväntningar. Yogan, egentiden, spa, fantastisk mat och service. Vi fick äta middag i fred och bara njuta. Frukosten var en dröm. Hanna väcker en yoganyfikenhet. Slottet är fantastiskt. Tummen upp på allt!” –Deltagare 2018 


Datum
21–22 MARS 2020. 

Anmäler dig gör du  hos Noors Slott HÄR >

 

THE_JOY_FB_vår_2020.jpg

THE JOY OF MEDITATION

24–26 APRIL

FORTSÄTTNINGSKURS I MEDITATION

MED YOGANANDA EIRBERG

Kan varje dag vara den bästa i ditt liv? Kanske, för nu kommer fortsättningen på vår populära kurs ”Meditation mot stress”.  I den här kursen, ”the Joy of Meditation” tar vi med dig till nästa nivå, där vi med hjälp av meditation kan få tillgång till mer glädje och liv i vårt eget liv. 

 

OM KURSEN

Kursen riktar sig till dig som gått ”Meditation mot Stress”, varit med på flera meditationsklasser, eller på annat sätt har en första förståelse för vad meditation är. Du känner till vikten av kontakt med kropp, känslor och tankar för att förändra våra vanor och beteenden. När vi vill bryta invanda beteenden och mönster möter vi ofta motstånd. Varför är det så och vad kan vi göra för att bryta dessa motstånd?  Vi fokuserar på djupare förståelse och förändring av invanda destruktiva beteenden och stress. 

Vetenskapliga undersökningar visar att densiteten i hjärnans stressregioner minskar vid meditation, vilket påverkar blodtrycket, nervsystemet och andningsapparaten som får oss att känna oss vitaliserade, klarare och lugnare. Efter meditation har vi lättare att hålla fokus när vi behöver vara koncentrerade och mindre stressade över. Ofta med följden att vi sover bättre, förbättrar våra relationer, och känner minskad oro. Av att meditera kommer vi lättare till vår glädje och ett glädjefyllt, avslappnat liv är möjligt.  Kursen är utformad att under en helg ge dig möjlighet för stöd i din personliga utveckling . ”The Joy of Meditation” handlar om hur vi genom meditation kan finna vår livskraft, glädje och kreativitet. Kursen har inslag av delningar och stöd inom gruppen.

 

HELGENS UPPLÄGG:

Fredag 24/4 19.00–21.00

Lördag 25/4 09.00–17.00 

Söndag 26/4 09.00–17.00

 

Lunchbrejk mellan 12.00–13.00, som deltagarna bekostar själva.

Frukt och te finns hela helgen.  

OM YOGANANDA EIRBERG

Jag arbetar som terapeut, coach, projektledare, meditations- och yogalärare. Jag har mer än 20 års erfarenhet av ledarskap och personlig utveckling och mer än 10 års utbildningar från olika terapeutiska processer. Jag arbetar utifrån ett holistiskt perspektiv och använder många olika tekniker och metoder. I mitt arbete går individen från omedvetenhet, till kärlek, livsglädje och meditation.

PRIS: 2.900 KR (Avdragsgill som friskvård)

BOKA VÅRENS MEDITATIONSKURS >

YINTT EXTRA ALLT 2020.jpg

YINYOGA TT MODUL 2 "EXTRA ALLT"

MED SURYA KONTIS

21–24 MAJ 2020

Välkommen till fyra dagar fulla med övningar och tekniker för att fördjupa och förbättra din yin

praktik och undervisning.  I denna unika 40 timmars fördjupningsutbildning "yin extra allt" tittar vi på olika sätt att fördjupa och bredda vår undervisning och praktik. Utbildningen erbjuder en rad extra verktyg och kompletterande praktiker som du kan använda dig av för att fördjupa och berika din yin yoga och undervisning. Efter dessa dagar kommer din "bag of tricks" att vara väsentligt utökad!

 

Vi kommer bland annat att titta på:

- Self Myofascial Release (SMR)

- Annorlunda yinpositioner

- Meditation

- Pranayama

- Qi gong

- Massage och yin yoga

- Emotional Freedom Techniques (EFT) & Energipsykologi

- Assisterad yin yoga

- Kompletterande yangflöden

- Yogapoesi

 

DIPLOM 

Efter genomförd utbildning får du ett diplom som visar vad du lärt dig.

Obligatorisk närvaro under HELA kursen krävs för att få diplom.

 

INFÖR KURSSTART

Inför kursstarten så skall du ha skickat in tre av dina favoritdikter (kan även vara sängtexter eller liknande) och en kort reflektion kring vardera, gärna i relation till yin yoga och den mjuka vishetens väg.

 

DATUM

21–24 maj 2020

Varje dag löper från 09.00-17.00. Ibland slutar vi lite tidigare.

Lunch cirka 12.00–13.15.

 

PLATS

Utbildningen äger rum på Little Peace i Råsunda. www.littlepeace.se

 

ANMÄLAN & PRIS

Utbildningen kostar 6.900 kronor.

Anmälan sker direkt till Little Peace, här på hemsidan.

KLICKA HÄR FÖR ANMÄLAN >

KLICK

Önskar du hellre at betala med faktura så maila på info@littlepeace.se

Sista anmälningsdag är 1 maj men för att säkra din plats så anmäl dig gärna i god tid.

 

 

SAGT OM UTBILDNINGEN: 

 

"Utbildningen har påverkat mig på många sätt. Den går mycket mer på djupet än Modul 1 och den är också mycket mer utmanande. Jag har verkligen fått utmana mina egna gränser och det har känts oerhört bra att kliva ut ur min "Comfort zone", även om det jobbigt just när man gör det.  Jag har fått massor av nya verktyg att ta med mig i min roll som yogalärare och jag har också, precis som i Modul 1, gått igenom en personlig resa och utveckling under dessa dagar. Allt som allt tycker jag att detta varit en fantastiskt bra utbildning och det var verkligen Extra allt av allt!."

 

"Kursmanualen är omfattande och full av verktyg. Ett riktigt uppslagsverk som jag vet att jag kommer att återvända till om och om igen."

Lokah Samasta Sukhinu Bhavantu

May all beings everywhere be happy and free. May my thoughts, words and

actions somehow contribute to that freedom and happiness for all. 

 

LITTLE PEACE YOGA   FÖRRÅDSGATAN 3   SOLNA   SWEDEN

info@littlepeace.se