sigill svart-2.png

MINIKURS ungdomar 12-16 år

sommarlovsyoga_2022.jpg

"När man lär känna kroppen från insidan

bryr man sig mindre om hur den ser ut på utsidan"

– Deltagare på Tonårsyogan 2019

SOMMARLOVSYOGA MED HELEN LARSSON

Asanas, avslappning och kreativt skrivande.

​Härlig fördjupningskurs för ungdomar 12-16 år.

Måndag till onsdag 13–15/6 kl 13.30 -16.30. 

 

DET BLIR TRE DAGAR med stärkande, avslappnande, rolig och avstressande yoga. Under de här dagarna erbjuds möjlighet att fördjupa sig i rörelse, andning, avslappning, filosofi och meditation. Vi provar olika yogaformer och utforskar hur man kan använda andetaget som ett verktyg i sin vardag för att lugna sig men även pigga upp sig när det behövs. Med hjälpa av filosofi och mental träning tittar vi närmare på hur vi kan lära oss att inte reagera på varje känsla, utan lugna känslostormar för att sedan medvetet välja at agera. Vi provar olika typer av meditation och tekniker att hjälpa såväl kropp som sinne att slappna av. Nytt för i år är att vi även testar skrivandet som en teknik att reglera tankar och känslor. Varje kursdag avslutas med en längre avslappning till tonerna av tibetanska klangskålar som ger en djup och välgörande vila. Tidigare yogavana är inte nödvändig. Med fokus på glädje och lätthet lär vi oss mer om hur rörelse, andning, avslappning och meditation kan vara verktyg för stresshantering och ökad hälsa såväl fysiskt, som mentalt och känslomässigt.

 

OM HELEN

Helen har praktiserat och studerat yoga i närmare 25 år och genomgått flera olika yogalärarutbildningar. Hon leder yoga för alla åldrar och har specialiserat sig i yoga för barn och unga. Helen är en av Sveriges mest erfarna barnyogalärare och håller även workshops och utbildningar i barn- och tonårsyoga, riktade såväl mot personal inom skola och förskola som mot yogalärare och privatpersoner.

 

Hon är även författare till en bok om barnyoga, ”Yoga med barn” (Lava Förlag). Glädje, nyfikenhet och lekfullhet kännetecknar alla Helens klasser oavsett om det är med vuxna eller barn och tonåringar. 

DATUM & TID: MÅNDAG –ONSDAG 13–15/6 13.30–16.30

PRIS: 1.500 KR (inkl fruktpaus)

LÄRARE: HELEN LARSSON