top of page
sigill svart-2.png

"Livskvaliteten har ökat sedan jag började yoga. Jag skulle aldrig kunna gå tillbaka".


Här möter ni Alan Hajo, som hittade till Little Peace efter att ha tränat hårt med Crossfit och löpning. Han fastnade för yinyoga och meditation och har nu börjat fördjupa sig i de workshops och utbildningar som studion erbjuder. Här berättar Alan om sin yogaresa som började på 00-talet. Men att han landade på Little Peace berodde på en värme och ett välkomnande han inte upplevt tidigare.


Hej Alan! Du är nog ett välkänt ansikte för många på studion. Berätta lite om dig själv!


Jag bor sedan elva år i Näckrosen tillsammans med min fru och våra två pojkar. På fritiden läser jag mycket skönlitteratur och lyssnar på musik. Jag jobbar som chef och tycker det är spännande att få coacha människor och se hur de utvecklas. Jag har ändå sedan tonåren varit intresserad av andlighet och personlig utveckling. Detta har de senaste kommit att bli en viktig del av mitt liv.Hur ser din yogaresa ut?


Jag har i många år tränat allt från kampsport till Crossfit och löpträning. Jag tränade gärna mycket och hårt och tyckte att det fick mig att stressa av och vara i balans. Den hårda träningen i kombination med högt tempo på jobbet gick dock till slut överstyr. Kroppen sade ifrån och jag tvingades lyssna på den och ändra på flera saker i mitt liv, däribland träningen. När jag till slut hade så ont i kroppen att jag inte längre kunde träna någonting alls och när ingen rehabiliteringsträning hjälpte, började jag se mig om efter andra sätt bli frisk på.


Jag hade yogat något år i slutet av 00-talet och tyckte om det, men så kom andra saker emellan. Jag mindes dock att jag hade mått bra av yogan och en dag när jag inte längre visste vart jag skulle vända mig för att få hjälp, slog det mig att jag kanske borde prova att yoga igen. Hade det varit långt till närmaste studio hade det kanske aldrig blivit av, men tur nog låg Little Peace ett stenkast hemifrån och jag började yoga där. Redan efter några veckors yogande började jag må mycket bättre och numera yogar jag flera gånger i veckan på studion och i stort sett varje dag hemma. Det slår mig ofta hur mycket bättre livskvalitet jag har fått sedan jag började yoga och att jag inte skulle kunna tänka mig att gå tillbaka till att leva som jag gjorde förut. Jag mediterar sedan många år och yogan har, sedan jag började på Little Peace, tillfört nya dimensioner och insikter till min meditationspraktik.Hur hittade du till Little Peace?


Jag har i alla år passerat Little Peace på väg till och från barnens dagis och skola. Jag tyckte studion såg mysig ut och när jag väl hade kommit fram till att jag ville börja yoga var det självklart att gå dit.På vilket sätt använder du yogan utanför mattan? I jobbet? Med familjen?


Jag har lett meditationspass på jobbet några gånger och har fått enormt positiv respons från deltagarna efteråt. Det kändes så fint att de verkade må så bra efter passen. Energin i rummet efter de tillfällena minner om energin på Little Peace efter yin-klasserna. Jag skulle vilja fortsätta sprida sådan energi och få människor att må bra, kanske genom att i framtiden bli yinyoga-lärare. Jag brukar också ge mina barn guidade meditationer och avslappningsövningar och de brukar då alltid, utan undantag, varva ner och somna – ett hett tips till alla småbarnsföräldrar.Finns det några klasser du sällan missar och varför?


Jag försöker gå på yinyogan så ofta jag kan. Jag fastnade nästan omedelbart för yinyogan då jag bara efter några pass märkte att jag började sova och hantera stress bättre. Det finns en tillåtande stämning och en mjukhet på yinyoga-klasserna som är otroligt närande och läkande och som får en verkligen att slappna av. Yinyogan tilltalar mig också mycket för att den på ett sätt ligger nära meditationen. Även yangyin-klasserna är fantastiska, på dem får man både utmana sig själv ordentligt men också varva ner fullständigt. Egentligen mår jag alltid fantastiskt bra efter alla yoga-passen på Little Peace, lärarna är underbara och hade jag mer tid skulle jag gå på alla klasser som ges.


Slutligen; vad skulle du vilja säga till de som är nyfikna på yoga, men inte vågar börja?


Stämningen på Little Peace är en av de mest välkomnande jag vet, är det någonstans man ska börja yoga så är det här. Yoga är inte bara en till träningsform utan något som följer med en ut i vardagen och som får en att må bra, börja tänka i nya banor och utvecklas på sätt man inte ens kunde tro var möjliga. Börjar du yoga kommer du aldrig att ångra dig.


Comentarios


yotm monday.jpg
Senaste inlägg
Arkiv
Följ oss
  • Instagram Social Icon
  • Facebook Basic Square
bottom of page