top of page
sigill svart-2.png

"Det är helt magiskt att kunna dela tankar och utveckling med varandra efter yoga lektionerna."Yogan är en praktik som på många sätt är intim. Hur är det då att rulla ut mattan bredvid sin dotter? Eller sin mamma? Det vet Jaana och Zoe som är mor och dotter och går båda på studion. Med en internationell bakgrund känns Little Peace som hemma för båda två. Mamma Jaana är glad att dottern Zoe har hittat yogan, eftersom det är som en hemlig ask av fina verktyg att ta till i livet, och Zoe tycker det är magiskt att dela tankar och utveckling med varandra efter klasserna.


Hej Jaana och Zoe! Vill ni berätta lite kort om er själva och hur era respektive ”yogaresor” har sett ut?


JAANA: Jag hittade yogan i början av 2000-talet på Maui och

har under mina resor som sjöman haft nytta av att kunna utöva en “sport” som man kan göra överallt och ensam. Som familj flyttade vi 2013 till Panama och då jag hade mer tid till övers bestämde jag mig för att ta yogan till en annan nivå och tog en 200-timmars Ashtanga Vinyasa yogalärar examen. Jag kommer ihåg att jag slogs av hur mycket tid och fokus vi la på andningen och hur jag sakta började förstå konsten att andas på mattan, in -och ut, i samklang med rörelsen/asanas. Tillbaka i verkligheten i Sverige tar yogan mig till platser för vila och återhämtning och nu använder jag även andningen som ett verktyg privat utanför mattan, men även i min yrkesutövning, inför svåra samtal eller när jag behöver samla mig. Sen har jag nästan alltid roligt och blir utma