top of page
sigill svart-2.png

"Det är helt magiskt att kunna dela tankar och utveckling med varandra efter yoga lektionerna."Yogan är en praktik som på många sätt är intim. Hur är det då att rulla ut mattan bredvid sin dotter? Eller sin mamma? Det vet Jaana och Zoe som är mor och dotter och går båda på studion. Med en internationell bakgrund känns Little Peace som hemma för båda två. Mamma Jaana är glad att dottern Zoe har hittat yogan, eftersom det är som en hemlig ask av fina verktyg att ta till i livet, och Zoe tycker det är magiskt att dela tankar och utveckling med varandra efter klasserna.


Hej Jaana och Zoe! Vill ni berätta lite kort om er själva och hur era respektive ”yogaresor” har sett ut?


JAANA: Jag hittade yogan i början av 2000-talet på Maui och

har under mina resor som sjöman haft nytta av att kunna utöva en “sport” som man kan göra överallt och ensam. Som familj flyttade vi 2013 till Panama och då jag hade mer tid till övers bestämde jag mig för att ta yogan till en annan nivå och tog en 200-timmars Ashtanga Vinyasa yogalärar examen. Jag kommer ihåg att jag slogs av hur mycket tid och fokus vi la på andningen och hur jag sakta började förstå konsten att andas på mattan, in -och ut, i samklang med rörelsen/asanas. Tillbaka i verkligheten i Sverige tar yogan mig till platser för vila och återhämtning och nu använder jag även andningen som ett verktyg privat utanför mattan, men även i min yrkesutövning, inför svåra samtal eller när jag behöver samla mig. Sen har jag nästan alltid roligt och blir utmanad i det lilla när jag kommer till klass. Att Zoe har börjat yoga med mig har tagit hela upplevelsen till en ny nivå. Vad kan bli bättre än att dela sin passion med någon man älskar?!

ZOE: Jag har bara nyligen hamnat i yogavärlden. Som yngre gick jag på några yogaklasser men kände inte då att det passade mig. Några år senare har jag hittat tillbaka till mattan och andningen. Det har varit tufft och svårt att komma in i yogan för mig och har krävts mycket tålamod. Att yoga med mamma har varit helt nytt och underbart då vi delar yoga stunden och får tid och fina ögonblick tillsammans.


Hur hittade ni till Little Peace?


JAANA: Jag var yogi på Mias i Sundbyberg men sedan jag slutat med Ashtanga yoga för att gå till mer dynamiska yoga former så vågade jag pröva en ny studio och nu är Little Peace som att komma hem. Och det är först nu som Zoe har börjat hänga på :)


Ni har ju yogat hos oss en tid nu och det är inte sällan vi ser er rulla ut mattorna bredvid varandra på studion. Vad är det ni gillar med att yoga tillsammans? Skulle ni säga att yogan har påverkat er relation till varandra på något sätt?


JAANA: En sak som vi båda uppskattar är att vi går dit och hem tillsammans då vi får en stund att snacka med varandra. Väl framme på studion så är det oerhört mysigt att dela den tiden, det spacet och allas goda energier med henne. För mig är det som att dela en hemlighet, som om man har en ask som har något betydelsefullt inuti och som nu har öppnats på glänt, även för henne.

ZOE: Jag tycker framförallt, att det är helt magiskt att efter yoga lektionerna kunna dela med mig med mamma om hur yogaklassen var och få vara med och se hur vi båda utvecklas som yogisar.

Finns det någon eller några klasser ni sällan missar, och varför?


ZOE: Vi kör mest Vinyasa och Hatha för att utmana oss på våra olika nivåer.


Slutligen: finns det något ni skulle vilja säga till den som inte vågat prova yoga än?


JAANA: Yoga kan vara så mycket mer än bara Asanas om man vill och ger det lite tid.

Det är en livsstil där man är med och väljer den fredliga vägen.

ZOE: Det tar några gånger innan man knäcker nöten. Sen går det upp för en vad det handlar om; att det känns bra och att det gör en gott. Som tonåring kan jag förstå att det kan vara svårt att ha tålamod när det kommer till anding, meditation och yoga generellt. Men, när man börjar se utveckling och då man börjar känna sig starkare, smidigare och lugnare, så blir det extra roligt att fortsätta!


Comments


yotm monday.jpg
Senaste inlägg
Arkiv
Följ oss
  • Instagram Social Icon
  • Facebook Basic Square
bottom of page