top of page
sigill svart-2.png

Jag åker från Kungsholmen till Tonårsyogan. Man sticker ut på ett bra sätt när man är kille och yoga

Yogi of the month är 12-åriga Herman som stadigt går på tonårsyogan oavsett om han har fler killar i gruppen, eller blir enda killen. Herman är cool, lite filosofisk och gör sin egen grej. Varför han återkommer till yogan berättar Herman mera om nedan.

Hej Herman! Dig har vi varit nyfikna på länge! Du går ju på tonårsyogan. Vem är du?

Jag heter Herman och jag bor på Kungsholmen och är 12 år gammal. Jag går på Kungsholmens Grundskola i klass 6C. Jag är det enda barnet i min familj som består av mig, pappa Styrbjörn och Mamma Jessica.

Gör du någon mer aktivitet förutom yogan?

Förutom yogan går jag på scouterna och fridykning. Jag gillar scouterna eftersom man får vara i naturen och träffa kompisar.

Vad gjorde att du började med yoga?

Det som gjorde att jag började på yoga var att jag har provat yoga tidigare och tyckte mycket om det. Mina föräldrar jobbar i Solna nära studion och såg en lapp om det och informerade mig om det och jag ville börja. Jag har fortsatt att gå.

När denna termin är slut så har jag gått i två terminer.

Vad är det som är så sjysst med yoga?

Det som jag tycker är roligast med yoga är att man blir lugnare och smidigare av det. Jag Tycker det är väldigt intressant med yogaträdet. Det betyder att yogan har flera grenar. Att det inte bara är rörelse. Det handlar också om hur man ska behandla andra.

På vilket sätt hjälper dig yogan i livet?

Yogan har hjälpt mig i livet genom att jag har lättare att bli lugn och koncentrera mig.

Har du hjälp av yogan i fridykningen? För det handlar väl mycket om andning och mentalt fokus?

Vi har övat ganska mycket på andningsövningar i vår lilla grupp. Jag jag känner att yogan har hjälpt mycket i fridykningen. Speciellt när jag ska dyka länge.

Vad skulle du säga till kompisar som är nyfikna på yoga, men kanske lite skeptiska?

Då skulle jag säga att yoga är bra för att du du mår mycket bättre och att man sticker ut på ett bra sätt av att gå på yoga. Sen skulle jag säga att de bör börja på yoga.

Tusen tack för dina fina svar, Herman, och du... sjysst hoodie!

yotm monday.jpg
Senaste inlägg
Arkiv
Följ oss
  • Instagram Social Icon
  • Facebook Basic Square
bottom of page