top of page
sigill svart-2.png

"Jag önskar att yoga vore obligatoriskt i skolan. Jag tror att mina vänner skulle växa om de yo


Hej Grim! Du är ju killen som sitter och verkligen tar in yogafilosofin under klassens början. Berätta lite om dig själv!

Jag heter Grim, är 16 år och älskar yoga. Jag går sista året på Kulturamas grundskola i Hallonbergen med musikalinriktning. När jag inte är på Little Peace skriver jag antagligen musik, dansar eller sjunger!

Uppräckte du yoga på Little Peace, eller hade du testat yoga innan?

Det var mamma som introducerade mig till yoga och vi började köra ”yoga with adriane” på Youtube tillsammans. Nu har vi yogat med Adriane på youtube i över ett år, varje morgon. Men självklart också unnat oss massa fina klasser på Little Peace!

Du kommer ju ofta och yogar med din mamma. det är ju en ganska speciell aktivitet att göra tillsammans, eftersom man både blir svettig, rejält avslappnad, men också berör olika livsfrågor. Det måste vara sjysst att ha en mamma som man känner att man kan göra sånt med?

Jag är väldigt glad att jag delar yogaupplevelserna med mamma. Det är något av det viktigaste o mitt liv, att ha den relationen och de upplevelserna tillsammans med mamma, att båda till och med kan tillsammans, hitta samma resa i oss själva, samtidigt, just tack vare Yogan.

På vilket sätt hjälper yogan dig i livet?

Yogan är något av det bästa och mest nödvändiga i mitt liv, att ha den trygga punkten att alltid kunna återkomma till i alla skeenden är fantastiskt. Om det är att hitta balans och fokus innan ett nationellt prov eller peppen innan en föreställning, eller om jag bara vill trösta och lugna. Yogan är min bästa vän när det gäller att koppla till den inre kärnan, vad som egentligen är meningsfullt och min egen kropp med dess känslor. Yogan är också en stor del i kreativiteten tycker jag. I musiken, teatern och dansen, där det för mig, bara handlar om att vara sann, följa intuitionen, vara närvarande och låta känslor kännas.

Du sa någon gång att ”hela min klass borde komma och testa det här”. När du sa det, vad tänkte du att dina jämnåriga vänner skulle vinna på att testa yoga?

Jag vill så gärna att alla i min ålder ska få yoga. Varje dag ser jag folk som är stressade upp till hakan, sliter ut sig, inte vet vilken väg de ska ta i gymnasievalet. Om det är några som behöver yoga, är det just högstadieelever. Jag önskar att det vore obligatoriskt i skolan. Jag tror att mina vänner skulle växa om de yogade, hitta sin inre vilja och drivkraft, balansera och göra sig av med onödig stress. Vara snälla mot sig själva och inte ställa för höga krav, men också lyssna och förstå vilken väg en vill ta i livet. Allt detta genom att bara lyssna in och koppla till det inre. Jag tror många i min ålder inte heller förstår hela innebörden av yogan, att det är så mycket mer än träning och avslappning. Det är synd att vissa killar i högstadiet inte är öppna för yogan, det kanske lever kvar någon gammal förlegad macho-kultur, men jag tror att det håller på att ändras nu. För jag tror att alla måste hitta något rum där de får gå in i sig själva, och känna gemenskap i något större. Till och med de coolaste killarna i högstadiet...

Att hitta ett rum där en får zooma ut ifrån vardagen och koppla in sina egna viljor och känslor, boosta sig själv och andra och ta hand om sin kropp. Om en hittar det i Yoga, religon, dans eller musik spelar egentligen ingen roll men bara någonting finns där och väntar på en.

Vad ha du för framtidsplaner?

Jag planerar att yoga vidare i livet, och börja på musikskola till gymnasiet där jag bara ska lära mig så mycket som möjligt om sång, jazz och musik. Jag ska känna de känslorna i musiksammanhangen som jag också känner varje gång på Little Peace. Jag vill fortsätta att få känna och uttrycka mig genom kroppen men också uppleva en större känsla av gemenskap med alla andra yogisar. Det är också en trygghet att känna, vilka vändningar livet än vill ta, kommer alltid yogan finnas där som ett tryggt rum.

Vad skulle du säga till folk som säger at yoga inte är för dem?

Om en person inte har hittat sitt inre trygga, glädjefyllda rum ännu rekommenderar jag Yoga starkt, eftersom jag tycker det innefattar allt det här. Man kan Yoga precis hur man vill, och använda det till precis vad man vill, men jag har iallafall blivit hjälpt av yogan enormt. Om alla yogade skulle absolut världen bli en bättre plats, med mer medmänsklighet, förståelse, och genuinitet.

Grim, det var otroligt kul att prata med dig. Du är ju en riktig citat-maskin, fantastiskt att höra hur yogan har hjälpt dig. Vi är ganska säkra på att du är vår nästa Peter Jöback! Vi ses i studion!

Tack själva!

yotm monday.jpg
Senaste inlägg
Arkiv
Följ oss
  • Instagram Social Icon
  • Facebook Basic Square
bottom of page