top of page
sigill svart-2.png

"Nu är meditation del av mitt liv, men jag var faktiskt livrädd när jag skulle gå på första kur

Titti är barnsjuksköternska på BVC, bor i Sollentuna och är mamma till två tonårskillar, Nils, 17 år som går på gymnasiet och Erik som är 15 år och som ska börja gymnasiet. Till familjen hör även katten Frasse som är hela 17 år. Titti är en frekvent besökare och har nog varit på flest meditationsklasser och kursen "Meditation mot stress" av alla på Little Peace.

Hej Titti!Hur kom du i kontakt med Little Peace?

Jag började första meditationskursen i maj, 2016. Vintern 2016 fick jag influensa och i samband med det blev jag trött och utmattad, jag var helt enkelt nära att springa rakt in i väggen! Stressade hela tiden på jobbet, hemma - ni fattar! Kände och förstod att jag måste ta tag i min situation.

Jag googlade på "kurs meditation mot stress" och voilà - där fanns en kurs som hette just Meditation mot stress och låg inte för långt bort från hemma! Jag ville gå på en "fysisk" kurs. Bli ledd och ha en plats att gå till. Jag hade ingen erfarenhet av meditation tidigare. Jag hade medverkat på en föreläsning och provat en eftermiddag på jobbet med mindfulness, men det vi fick med oss därifrån var inte vad jag sökte nu.

Hur var ditt första tillfälle?

Jag var faktiskt livrädd när jag skulle gå på till första kursträffen, hade ju aldrig tidigare varit på nåt sånt här... flummigt... konstigt, ja kanske till och med farligt! Jag kommer ihåg väldigt väl första mötet! En fin vårkväll, några satt på en bänk utanför och pratade, skrattade - hade varit yogaklass innan. Hanna som visade runt ( det var ju inte så stort då!) och Yoganande med sitt vänliga, lugna och trygga sätt fick mig att känna mig välkommen.

Och sedan dess har du fortsatt?

Frågan jag ofta får, är varför jag går på meditationsklassen vecka efter vecka och såklart har jag ställt mig själv den frågan.

Vad får du ut av att gå på meditationen, då?

Meditationen har gett mig en ökad förståelse för mig själv och varför jag reagerar som jag gör. Även om meditationerna och undervisningen ibland är samma som i tidigare klasser så "lyssnar" jag och tar in på ett nytt sätt varje gång. Vi är ju i ett nytt läge varje dag. Känslan och tankarna jag har med mig hem blir ALLTID på ett nytt sätt. Jag känner att jag kan hantera mina stressituationer i vardagen på ett bättre sätt. Jag kan mentalt ta ett steg tillbaka och reflektera över vad som händer. Andas ut, för att sedan ta in ny luft så jag kan agera istället för att reagera på situationer jag ställs inför.

Nu har du gått regelbundet på meditationen i flera år. Hur skulle du beskriva Little Peace för andra?

När jag ska förklara hur det är på Little Peace så säger jag att det känns tryggt. Jag blir alltid vänligt bemött, lärarna känns professionella och genuina. Samtidigt känns det prestigelöst, de yogaklasser jag varit på så har jag inte känt mig dum för att jag inte kan utan läraren har på riktigt förmedlat känslan av att alla är okej som de är. Lokalen känns varm och ombonad. Det är litet, intimt och härligt!

Och nu kommer du hjälpa till och vara Karmayogi på Little Peace. Du kommer ha hand om studion och se till att den är fin och ren. Något som vi ju har en yogi som ansvarar för varje termin.

-Ja, det känns fantastiskt roligt att få ge tillbaka till en plats som gett mig så mycket.

yotm monday.jpg
Senaste inlägg
Arkiv
Följ oss
  • Instagram Social Icon
  • Facebook Basic Square
bottom of page