top of page
sigill svart-2.png

"Den mest tydliga skillnaden är nog att mina stressymptom är nästan borta".


Marie är en flitig besökare på Little Peace. Hon har en femårig son varannan vecka och jobbar som marknadschef på ett mindre läkemedelsföretag. Hennes yogaresa började då hon var "sjukt stressad" och hennes år på Little Peace har bidragit till flera livsstilsförändringar och insikter. Hej Marie! Hur upptäckte du Little Peace? Jag bor precis runt hörnet från studion och har gått och sneglat länge innan jag vågade mig in, jag har gått förbi utanför och tyckt att det ser mysigt ut och såg reklam för Little Peace lite överallt men fick liksom inte för mig att gå in och kolla förrän hösten 2017. Vad började du gå på för klasser och vad går du på nu?

När jag började var jag sjukt stressad både på jobbet och privat och började känna lite utmattningssyndrom med yrsel, hjärtklappning och dålig sömn så målet från början var att minska på stressen generellt och hitta verktyg att komma ned i varv. Så mina första pass var Deep Peace. Redan från första passet var jag helt frälst! Det var inte bara sköna positioner och avslappning utan ganska utmanande av och till men jag fick en fantastisk effekt ganska snabbt. För mig blev YinYogan som en medicin. Nästa steg för mig var meditationshelgen med Yogananda. Det var också tufft och utmanande men åh så fantastiskt och kul! En grym investering i personlig utveckling. Nu sedan en tid tillbaka har jag börjat lägga till några Yang-pass också, det känns som läge nu för att lägga till mer fysisk yoga. Var det här din första kontakt med medvetenhespraktik av något slag eller hade du yogat/mediterat tidigare?

Jag har testat att meditera med olika appar tidigare men inte riktigt hittat fokus. Några yogapass på sats har jag testat men aldrig riktigt fattat grejen, samma med bikram. Du var med och gjorde juicecleansen vid årsskiftet och har beskrivit att det förändrade något hos dig? Berätta.

Ja, för mig blev cleansen som ett startskott på en förändring. Det väckte en genuin vilja att ta hand om min kropp och själ bättre, inte för att jag "måste" eller för att bli "bättre" och vara "duktig" utan för att jag genuint önskade det inifrån. Jag kan inte riktigt beskriva vad som klickade där men jag har efter cleansen ändrat både kosthållning och min inställning till mig själv. En snällare och mer accepterande syn på mig själv tror jag. Kan du beskriva ett tydligt innan/efter yoga eller har det varit mer av en gradvis förskjutning? Eller; vad är din största förtjänst med att gå på studion?

En del av det har jag varit inne på , som till exempel den ökade acceptansen för mig själv men också för andra i omgivningen.

Ingen hjärtklappning eller yrsel längre och jag sover mycket bättre även om jag märker att det kan smyga sig på igen om det går för långt mellan passen. Jag prioriterar mig själv på ett annat sätt än tidigare och smyger in meditationstillfällen i vardagen, till exempel så flyger jag en del i jobbet och det är ju grymt bra tillfällen att meditera på. Det gäller att hitta andningshålen! Hur skulle du beskriva Little Peace för någon som aldrig varit där?

Little Peace är för mig som en liten oas i Råsunda, så fort man kliver innanför dörren sjunker axlarna. Det känns som om man kommer in i en stor varm kram av total acceptans där alla är välkomna och respekterade precis om de är. Jag är glad att jag vågade mig in!

yotm monday.jpg
Senaste inlägg
Arkiv
Följ oss
  • Instagram Social Icon
  • Facebook Basic Square
bottom of page