top of page
sigill svart-2.png

"Yogan har hjälpt mig komma tillbaka efter förlossningen"


Anna-Karin bor i Ekhagen, jobbar vanligtvis på Europaskolan, men är föräldraledig med sitt andra barn, lilla Billie. Hon har gått mamma+baby kursen för Andrea i höstas och kommer fortsätta även i nu i vår.

Hej Anna-Karin!

Grattis till ert andra barn! Vad har mamma+baby yogan gett dig och Billie?

Tack! Mamma+baby yogan har gett mig ett rum för avslappning och återhämtning och för Billie ett rum för att utforska sig själv och sin omgivning i en trygg och positiv miljö.

Hur är det att yoga i ett rum fullt av bebisar?

Att yoga tillsammans med bebisar är fantastiskt. Det är aldrig tyst. De påminner oss hela tiden att de är närvarande. För mig har yogan handlat om att kunna fokusera på mig själv samtidigt som jag lyssnar på Billies behov. Att kunna fokusera på min kropp även om det inte är knäpptyst och lugnt i rummet. Jag får ta tillvara på stunderna Billie ger mig för när hon är missnöjd så måste jag fokusera på henne. Billie har alltid varit vaken på Little Peace. Hon har legat storögd och tittat på sin omgivning och fokuserat på sin egen kropp, som bebisar gör. En gång sov hon när vi kom och jag lät henne sova genom hela timmen. Hon vaknade precis när vi skulle gå och blev jätteledsen. Det var precis som att hon hade sett fram emot en stund med Andrea och blev djupt besviken när vi gick därifrån. Eller så var hon bara trött på att åka bil. Vem vet. Men för mig var det ett tecken på att hon trivs på Little Peace.

På vilket sätt har du stärkts av yogan?

Yogan har hjälpt mig att komma tillbaka kroppsligt efter förlossningen. Andrea ger också tid för reflektion och diskussion genom att alltid fråga oss hur vi mår. Hon ger oss ett rum där vi mammor får diskutera våra kroppar. Vad händer med våra kroppar efter förlossningen och när vi bär runt på våra bebisar?

Yogan har gett mig tid för återhämtning och energi. Efter en timme tillsammans på Little Peace så går jag därifrån full av energi. Jag har fått övningar som jag kan göra hemma för att ge mig mer energi när jag känner mig sliten.

Vad skulle du vilja säga till de som är nyfikna men ännu inte vågat börja?

Andrea är ett fantastiskt stöd och ger oss mammor en stund då vi får fokusera på oss själva. Det är inte så ofta man får en sådan stund som mamma. Därför tycker jag att alla mammor borde våga att ta sig till mamma+baby yogan.

yotm monday.jpg
Senaste inlägg
Arkiv
Följ oss
  • Instagram Social Icon
  • Facebook Basic Square
bottom of page