top of page
sigill svart-2.png

"Många kompisar går på olika sporter, och där får man ofta press på sig själv, men det slipper


Wynja Watz är 14 år och bor i Solna. Hon har varit med på Little Peace sedan starten och gått på tonårsyogan i över ett år nu. Hon gillar att sjunga, dansa, spela teater, naturligtvis gå på yoga och vara med sina vänner på fritiden. I skolan gillar hon matte och musik. Wynja beskriver sig själv som kreativ och tycker om att lära sig nya saker.

Hej Wynja!

Du har varit med sedan vårt allra första öppet hus, då vi slog upp portarna för första gången.

Du var väldigt beslutsam att prova tonårsyogan, där, då vi hade gratis prova på. Och sedan dess har du fortsatt. Vad är det du gillar med den?

Jag mår så bra när jag går på yoga. Jag får ta det lugnt och leva i nuet. Det känns som att stressen bara försvinner och man får alltid bra energi på yogan. Det är också skönt att det inte finns någon press på hur man ska vara, för jag är bra som jag är och ni är bra som ni är (som min yogalärare Lisa brukar säga)!

Vad är det bästa med Lisa, som håller i yogan?

Hon är så trevlig och gör så att man mår bra. Hon sprider så mycket glädje så att det smittar av sig på alla andra. Hennes röst får en att bli lugn och harmonisk och jag får alltid bra energi när jag träffar henne.

Vad berättar du för vänner som är nyfikna på yoga?

Jag säger att det är jätte skönt och mysigt. Att man först får stretcha och mjuka upp sig för att sen ta det lugnt, vila och må bra. Det är många av mina kompisar som går på olika sporter, där brukar man ofta få mycket press på sig själv men på yogan spelar det ingen roll om man inte kan böja och sträcka på sig lika långt som någon annan. Avslappningen brukar vara så skön att jag faktist har somnat några gånger och det är ingen som har något emot det. Alla är så trevliga mot varandra och det är alltid bra energi på yogan! Man får också något litet att äta innan också. ;)

Vad tror du är den största missuppfattningen med yoga?

Jag tror att många tycker att det är töntigt och tycker att det är jobbigt att göra olika rörelser för att dom är rädda att dom ska se konstiga ut.

Och vad tror du är den största överraskningen för de som provar?

Att man mår riktigt bra efteråt och att man får ha avslappning.

Hur tror du världen skulle se ut om fler yogade? Vad skulle den största skillnaden vara?

Tror inte lika många skulle vara stressade utan försöka att andas och ta det lugnt.

yotm monday.jpg
Senaste inlägg
Arkiv
Följ oss
  • Instagram Social Icon
  • Facebook Basic Square
bottom of page