top of page
sigill svart-2.png

"Eftersom yogan leder till ökad medvetenhet sätter det också fokus på alla möjliga frågor kring

Yogis of the month är gifta paret Tell. Daniella och Staffan. Daniella började yoga för Hanna när Little Peace öppnades och ganska snart hade hennes man, Staffan anmält sig till Yoganandas meditationskurs. Nu delar båda ett intresse för hållbarhet och ökat medvetande på flera plan. Yogis of the month, September är ett nykläckt yogapar som hittat ett större lugn tack vare yogan och meditationen.

Hej Staffan! Du slank in på Yoganandas Meditationskurs förra året. Efter det började du på Hathayoga med Eva. Vill du berätta lite om vad det var som gjorde att du sökte dig till Meditationen?

Jag ville hitta ett bättre sätt att hantera stress i vardagen. Som småbarnsförälder med ett krävande jobb sökte jag efter sätt att bli närvarande och uppnå ökad sinnesfrid.

På vilket sätt påverkade meditationskursen dig?

Det gav många intressanta perspektiv på hur jag relaterar till tankar, känslor och kroppen. Jag är mycket mer närvarande och känner att jag har ett större lugn och en mycket bättre förmåga att hantera tuffa situationer. I vårt samhälle är det ju i princip omöjligt att undvika stress och frågan är snarare hur vi väljer att relatera till den.

Hade du någon tidigare erfarenhet av yoga eller meditation?

Jag har testat på meditation och andningsövningar men inte på det här djupet. Jag har testat yoga och tycker om det även om jag är fruktansvärt stel. :-)

Hur gör du för att hålla en regelbundenhet i din praktik?

Det är lite kämpigt men jag försöker ha en yogisk och meditativ approach i all rörelse. Exempelvis simmar jag regelbundet och är numera betydligt mer närvarande och mindre inne i tankarna. Men det kan lika gärna handla om saker i vardagen som när jag tar en rask promenad eller mediterar på bussen.

Och efter meditationen blev det ”moving meditation” då du började på Hathayoga med Eva.

Så då började du ta in rörelserna också. Berätta!

Jag tycker att meditation och yoga hänger tydligt ihop. Det handlar i mångt och mycket om samma sak - att bli mer närvarande och medveten. Yogan gör det lättare att komma in i kroppen och det är svårare att fastna i tankar.

Din fru, Daniela, går ju också på Little Peace. Pratar ni bara yoga hemma vid frukostbordet nu? ; )

Ja, vi pratar mycket om vad som är viktigt och inte i livet och delar perspektiv kring det. Eftersom yogan leder till ökad medvetenhet sätter det också fokus på alla möjliga frågor kring vad ett lyckligt liv innebär.

Nu har ni flyttat från Råsunda till Täby. Kommer vi få se er på Little Peace mera?

Kommunikationerna mellan Råsunda och Täby är inte de bästa men självklart planerar vi att komma och besöka er.

Tusen tack, Staffan!

yotm monday.jpg
Senaste inlägg
Arkiv
Följ oss
  • Instagram Social Icon
  • Facebook Basic Square
bottom of page