top of page
sigill svart-2.png

"Man ska tänka på att man är bra som man är"

Matilda är 6 år och går i sexårs-klassen på Råsundaskolan. Sedan Januari har hon gått på barnyogan tillsammans med flera andra nyfikna yogakompisar. Matilda älskar sin yoga och har inga problem med att vara yngst i den "stora" yogagruppen. Mamma Anna passar på att ta en joggingtur runt sjöarna då Matilda kör sin yoga. Det var också mamma som fick hjälpa till att ställa frågor om yoga till Matilda.

Vad är yoga? Ehhh..... Yoga är något man gör som är skönt. Om man har ont någonstans så stretchar man liksom.

Som en ballerina, fast man dansar inte som vanligt. Vad är din favoritdel av yogan? I lördags så gjorde vi som dansstopp utan stopp. Man fick dansa som man kände sig; t ex trött, glad, arg eller ledsen. Jättemånga olika känslor. Hjälper yogan dig i ditt liv? I så fall hur? Som jag sa förut - när man har ont någonstans så stretchar man.

Eller om man är stressad så gör man andning. (Visar andningsövning genom näsan). Sen ska man tänka att man är bra som man är och inte ska förändra sig. Det får man lära sig i en ramsa.

Så här; Jag ska lyssna på min lärare och alla mina kompisar och på mig själv. Jag är en del av livet. Tillsammans med alla djur, människor och växter. Jag är bra som jag är. Vad skulle du säga t kompisar som är nyfikna men inte vågar prova?

(Här fick mamma rollspela den som inte vågade) Matilda: - Varför vågar du inte? Mamma: - Jag vågar liksom inte, fast jag är nyfiken. Matilda: - Men hörru, prova en gång och gillar du det inte så är det bara att inte göra det längre.

Det är helt okej. Är det något mer du vill säga om yoga?

N....A....M....A....S....T....E Namaste.

Men skriv inte det mamma. Mamma: - Jo Matilda, det måste jag. Matilda: - Okej :)

Matilda springer iväg och mamma sitter kvar förbluffad över all klokhet som hon nyss fått ta del av.

yotm monday.jpg
Senaste inlägg
Arkiv
Följ oss
  • Instagram Social Icon
  • Facebook Basic Square
bottom of page