top of page
sigill svart-2.png

"Yogan har förändrat mitt liv radikalt"


Elisabeth är 44 år och arbetar som sjuksköterska och biträdande enhetschef. Familjen har precis släppt Solna till förmån för ett hus i Täby. Dock släpper hon inte sin yogapraktik på Little Peace, utan kommer tillbaka 2 gånger i veckan.

Vad fick dig att börja yoga?

Jag har sedan 20 årsåldern haft ryggproblem. Efter min andra förlossning trodde jag att jag aldrig skulle klara av att jogga igen, vilket då var min källa för återhämtning. Ryggsmärtan kom och gick några år. En del dagar bättre än andra och vissa dagar riktigt illa. Jag hade svårt att böja mig fram för att sätta strumpor på fötterna och vissa morgnar ställde jag klockan 20 min tidigare eftersom det tog sån tid att få i gång kroppen och komma i kläderna. Har alltid tränat vilket antagligen räddat mig från ryggkollaps. Via mitt gym kom jag i kontakt med yogan. Det var dock först när jag träffade Hanna som jag fastnade på riktigt och började förstå yogans helande kraft både fysiskt och mentalt. Jag började gå regelbundet och ungefär ett halvår senare följde jag med Hanna på yogaretreat ute i skärgården. Efter det har jag yogat på studio minst två gånger i veckan och även hemma när jag behövt.

Vilka klasser har du valt och varför?

Jag har fastnat för svettig fysisk yoga. Jag har gått på Vinyasa flow i 4 år och denna terminen har jag även gått Rocketyoga hos Anders på LP. Hur kul som helst! Jag har även prövat lugnare yoga och känner att en kombination vore det bästa. Hemma försöker jag köra yinyoga någon gång i veckan. Sedan är det ju egentligen bara att passa på! Varför inte ligga i duvan (en yogaställning) på golvet istället för att ligga soffpotatis när favvo programmet går på tv?

Vad tycker du är fördelen med att yoga på Little Peace?

Det finns flera fördelar med LP. Det är en intim studio och kamratskapet blir därefter:-)

Det är en studio som vi skapat tillsammans och en plats för mer än yoga. Konserter och föreläsningar är bara några exempel på andra aktiviteter som försiggår... Och Hanna så klart!! Så entusiastisk, klok och tillitsfull. Little Peace är så mycket mer än en träningsstudio. Nackdelen, om det nu ska vara något, är att varje kurs snabbt blir uppbokad pga shalans storlek.

På vilket sätt har yogan förändrat ditt liv utanför mattan?

Yogan har förändrat mitt liv radikalt. En riktig ögonöppnare och framför allt; en enorm källa för personlig utveckling. Tolerans och acceptans ökar mot allt och alla. Det känns lättare att leva och stressnivån sjunker rejält! Förmågan att betrakta världen och sig själv utifrån ökar, att samtala blir lättare..nyfikenhet väcks...relationer blir hälsosammare och 1000 andra saker.

Jag har hela mitt liv känt mig spirituell men inte religiös. Som barn bad jag ofta och tackade Gud utan att egentligen tycka att det fanns någon Gud. Jag ville vara tacksam mot något eller någon för allt jag fått och människor kring mig som såg till att jag hade det bra. Idag är jag minst lika tacksam men riktar tacksamheten mot yogafilosofin och de kloka och vackra budskapen yogan för med sig. Yogan är för mig en outtömlig källa för kunskap och rådgivande i livets stora och små frågor. Idag skulle jag aldrig drömma om att avsluta yogapraktiken. Det blir liksom en livsstil och ett rättesnöre i livet.

Vad skulle du vilja säga till folk som är nyfikna men ännu inte vågat prova att yoga?

Våga! Du har inget att förlora och allt att vinna!! I yogasalen är det fördomsfritt. Ingen dömer dig, du duger precis som du är. En otroligt skön vetskap i en, vad jag upplever, dömande värld. Du behöver INTE vara vig eller stark. Det kommer liksom på köpet efter ett tag (jag var ju stel som en pinne i början, hehehe).

Hoppas vi ses där!!!

PS. Har inte haft ont i ryggen på 3 1/2 år och springer fortare och längre än någonsin😄

yotm monday.jpg
Senaste inlägg
Arkiv
Följ oss
  • Instagram Social Icon
  • Facebook Basic Square
bottom of page