top of page
sigill svart-2.png

KURS

KLART PRAT.jpg

KLART PRAT OCH NYFIKET LYSSNANDE

– Hur du kommunicerar med din omvärld och den med dig

Upplever du att det ibland blir fel, fast du vill väldigt väl? Får du höra att du ”aldrig” lyssnar? Eller att du, tvärtom, är en mycket god lyssnare? Känner du att du inte får ihop dina resonemang? Fast munnen går? Är du den där raka som kan ”få ditt sagt” eller kniper du näven i byxfickan?

 

ATT NÅ FRAM I DIN VARDAG.
Den här kursen kommer – trots det kanske svåra ämnet – att vara rolig! Vad vi har för kommunikativa förmågor varierar och beror på flera faktorer som uppväxtmiljö, kultur, trygghet i rummet och vanan eller träning i att både lyssna och ta plats. Vi har alla olika strategier, men ju äldre vi blir, och ju fler människor vi har att göra med, så märker vi ofta att en del av dem fungerar och andra inte a
lls. Oavsett tror vi att alla kan bli mer balanserade i sitt sätt att kommunicera. Och att det kan vara roligt på vägen!
Vi träffas vid två torsdagkvällar, för att öva på olika sätt att kom-municera. Kursen kommer bestå av en mindre teoretisk del för att sedan främst vara övningsbaserad. Det är helt enkelt genom att öva som vi lär oss. 

 

I KURSEN GÅR VI IGENOM:

 •    Att skapa förutsättningar för samtal.

 •    Kommunikation i olika situationer, tex på arbetsplatsen, i hemmet, som förälder, vän eller partner. 

 •    Att agera i god tid – jobba proaktivt mot konflikter.

 •    Öva på att ge och ta emot feedback.

 •    Ett coachande förhållningssätt,  i relation till dig själv och andra.

 •    En modell för hur vi tar oss an de svåra samtalen.

 •    Hitta en balans mellan tydlighet och nyfikenhet. 

 

Många upplever snabb utveckling på kort tid – eftersom vi övar omgående och inte bara ”pratar om hur man ska göra”. Alla kommer hinna öva och få sina frågor bemötta under kursen.

 

OM BEAM

Beam består av syskonen Anna och Erik Lundwall, som till vardags arbetar med ledarskapsutveckling. När Beam håller ledarskapsut-bildningar på arbetsplatser så blir ofta en reaktion ”det här skulle jag för länge sen behövt lära mig för att nyttja i mitt privatliv!”. 
Beam besökte Little Peace 2021 och höll då en uppskattad workshop om Svåra Samtal. Ur den workshopen utvecklades här kursen att ge dig mer tid att faktiskt öva, den går djupare och tittar på flera olika situationer. Du behöver inte ha gått den första workshopen för att kunna vara med på den här kursen..

DATUM & TID: TORSDAG 20 & 27 APRIL 19.00-21.30

PLATS: LITTLE PEACE, MITTFÄLTSGATAN 15 I RÅSUNDA

PRIS: 1.450 KR INKL TE OCH FRUKT. 

bottom of page