sigill svart-2.png

BOKRELEASE, FÖRELÄSNING & WORKSHOP

Nyfiken lång.jpg

Hur viktig är nyfikenhet egentligen för oss människor? Finns det kopplingar mellan framgång och nyfikenhet? Hur visar den sig? Kan man bygga upp nyfikenhet? Kan nyfikenhet tillämpas som medicin vid psykisk ohälsa? Hur ser forskning, tillika yogafilosofin på detta begrepp?

Det här tar Ulrica upp i sin nya bok "Nyfiken – väck ditt inre geni" (Bazar förlag). Nu kommer hon till Little Peace för att släppa sin nya bok, ge en föreläsning och en fysisk praktik kring temat nyfikenhet.

 

“En icke tränad nyfikenhet är som en Ferrari utan kompetent förare. Den bara kör tills den kraschar.”
Den liknelsen drar Ulrica Norberg i sin nya bok NYFIKEN - Väck ditt inre geni (Bazar Förlag 2021).

Men om man tränar sin nyfikenhet rätt ger det starkare mentala muskler och ökad glädje, fokus och koncentration.
 

Hur viktig är nyfikenhet egentligen för oss människor? Finns det kopplingar mellan framgång och nyfikenhet? Hur visar den sig? Kan man bygga upp nyfikenhet? Kan nyfikenhet tillämpas som medicin vid psykisk ohälsa? Hur ser forskning tillika yogafilosofin på detta begrepp?

 

Kutuka är ordet på sanskrit för nyfikenhet och både inom yogans filosofi och modern hjärnforskning har man kommit till samma slutsats nämligen att nyfikenhet är lika viktigt för hjärnan som fysisk träning är för kroppen. Yogisk filosofi hävdar även att vi som yogis inte kommer att lyckas i vårt strävande efter balans, och heller inte kunna nå vår sanna potential om vi brister i att vara nyfiken samt kommer fram till sätt som vi kan använda den på kloka sätt. Detta kommer Ulrica att visa oss många olika aspekter av den 26:e april kl 19- 20.30. Workshopen innefattar föreläsning samt yogapraktik. 

Under workshopen finns tillfälle att köpa ett signerat exemplar av boken av Ulrica. 

 

Varmt välkommen!

ULRICA NORBERG är bästsäljande författare med över 15 böcker bakom sig där flertalet är utgivna i andra länder. Hon är även en flitigt anlitad inspirationsföreläsare samt erkänd yoga- och meditationslärare.  Ulrica var en av de lärare som introducerade yoga och gjorde det stort i Skandinavien och skrev den första svenska boken om yoga, Poweryoga (Forma Publishing). Ulrica har skrivit flera böcker om yoga, andningens system, vandring och nu nyfikenhet. Ulrica har gjort utforskande och vetskap till ett yrke. Hon är en brobyggare mellan forskningsområden och människor och rör sig fritt mellan de olika världar vetenskap och andlighet, träning och hälsa, konst, kreativitet och filosofi. För Ulrica handlar det om närvaro och tränad nyfikenhet, att hela tiden vara i kontakt med utveckling och rörelse lika mycket som att stanna upp och känna in det som är. Enligt henne är det lika intressant då hon genom stora utmaningar och motgångar i livet, lyckats vända motstånd till kraft. 

2015 initierades Ulrica till den ärofyllda titeln Yogiraj (betyder yogamästare) av Kavi Yogi Alan Finger för hennes behärskning av de yogiska metoderna och långa, snåriga vandring till att nå inre harmoni i sig själv. En titel bara nio västerlänningar ärats innan henne. Och som första svensk.


2018 fick hon ta emot det fina priset ÅRETS Yogi på Yogagalan för hennes passionerade arbete att sprida mångfald och djup till den svenska folkhälsan och yogavärlden. Efter att i över tjugo år utbilda yogalärare i Sverige och utomlands, sammanförde hon sin erfarenhet och kurser under ett tak som hon kallar Yoga For Life.

DATUM: 26 APRIL

TID: 19.00–20.30

LÄRARE: ULRICA NORBERG

PRIS: 12 PLATSER I STUDION 495 KR. ONLINE 395 KR.