sigill svart-2.png

FÖRELÄSNING & WORKSHOP

Välkommen till en kväll i andningens tecken. Författaren, kreativa coachen och Yogaläraren Ulrica Norberg kommer till oss på Little Peace för att prata om sina erfarenheter av hur medveten andning har hjälpt henne till högre hälsa. Hon har skrivit en bok om detta; ANDAS – Livet händer mellan två andetag, och nu kommer hon med nya rön kring Andning i Coronatider.

Välkommen till en Onsdagkväll där vi får vi ta del av modern forskning kring andning, om hur allt andas, hur vi kan mobilisera kraft för rehabilitering av mentala och fysiska obalanser, att andningsövningar kan göra oss friskare, mer kreativa och innovativa. Sedan Coronapandemin svept över världen har vår inställning till andning ställs på sin spets och Ulrica har tittat på ny forskning och nya beteenden kring hur vi andas och varför andningsträning är hjälpsamt.

Efter en föreläsning leder Ulrica oss igenom praktik fokuserad på rörelser som främjar andningen samt rena andningsövningar som skapar fokus. Klassen slutar i meditation och återhämtning i Savasana. En perfekt ”glida in i 2021-klass".

ULRICA NORBERG är bästsäljande författare med över 15 böcker bakom sig där flertalet är utgivna i andra länder. Hon är även en flitigt anlitad inspirationsföreläsare samt erkänd yoga- och meditationslärare.  Ulrica var en av de lärare som introducerade yoga och gjorde det stort i Skandinavien och skrev den första svenska boken om yoga, Poweryoga (Forma Publishing).

I en av hennes senaste böcker ANDAS – Livet händer mellan två andetag, delar hon med sig av sina lärdomar och kunskaper som andningscoach och belyser hon den stora kraften av att andas och att andningen påverkar oss på alla plan i livet. Nu senast medverkade hon i TV 4 Nyhetsmorgon och deras andningsträningsföljetong samt sätter just nu ihop en utbildning till Andningscoach tillsammans med Axelsons och flera forskare och lekmän inom området.

2015 initierades Ulrica till den ärofyllda titeln Yogiraj (betyder yogamästare) av Kavi Yogi Alan Finger för hennes behärskning av de yogiska metoderna och långa, snåriga vandring till att nå inre harmoni i sig själv. En titel bara nio västerlänningar ärats innan henne. Och som första svensk.


2018 fick hon ta emot det fina priset ÅRETS Yogi på Yogagalan för hennes passionerade arbete att sprida mångfald och djup till den svenska folkhälsan och yogavärlden. Efter att i över tjugo år utbilda yogalärare i Sverige och utomlands, sammanförde hon sin erfarenhet och kurser under ett tak som hon kallar Yoga For Life.

Ulrica har gjort utforskande och vetskap till ett yrke. Hon är en brobyggare mellan forskningsområden och människor och rör sig fritt mellan de olika världar vetenskap och andlighet, träning och hälsa, konst, kreativitet och filosofi. För Ulrica handlar det om närvaro och tränad nyfikenhet, att hela tiden vara i kontakt med utveckling och rörelse lika mycket som att stanna upp och känna in det som är, fungerar och det som inte är i flöde med livet. Enligt henne är det lika intressant då hon genom stora utmaningar och motgångar i livet, lyckats vända motstånd till kraft.

DATUM: 24 FEBRUARI

TID: 19.00–20.30

LÄRARE: ULRICA NORBERG

PRIS: 7 PLATSER I STUDION 495 KR. ONLINE 395 KR.

Lokah Samasta Sukhinu Bhavantu

May all beings everywhere be happy and free. May my thoughts, words and

actions somehow contribute to that freedom and happiness for all. 

 

LITTLE PEACE YOGA AB  FÖRRÅDSGATAN 3   SOLNA   SWEDEN    info@littlepeace.se